kbba

Latest Posts

.:: daddy 27th birthday celebration ::.

By 4:28 PM

Assalammualaikum... w.b.t

Yeah... all my planning menjadi alhamdulillah.. walaupun tak perfect, at least mummy  da try wat something to fill into our memories... ;) 

Walaupun di hujung bulan, tapi mummy still nak celebrate besday hubby. 

Petang lepas habis office hour, mummy singgah Giant taman connought. Shopping barang nak masak malam for daddy

Menu tetap sama seperti dirancang! Cabonara & Fettucine . Cume hubby ada cakap dia nak ketam, tapi nak ketam yang belum siang tu. So, balik mummyla kene siang. 
Jenuh la google cari cara2 nak siang ketam.
Jumpa tu memang jumpa, tapi takut jer salah siang kalau follow.

Ingat kan nak beli isi ketam yang ada kat Giant tu, tapi daddy kate tak sedap. Adusss...
conclusionnya tak payah la... kita makan hotdog jer la ye.. ;) 
Lagi sedap. Baby dalam perut pun makan banyak!

Sampai jer rumah, apa lagi.. kelam kabut masak. Kalau boleh, pas magrib nak makan terus...
Dah la lambat sampai rumah. Hari hujan apa lagi jem la...

Lepas jer solat, kami makan malam bersama... Amboi, daddy makan banyak tau. Mummy baru nak makn, tapi daddy da tambah 2-3x...
ish berselera batul. ;) 

Pas habis dinner, kami lepak2 tengok TV. Hari hujan... boleh ke terlaksana 1 lagi programme mummy??? 
Alhamdulillah, hujan tak la lebat sangat. Mummy ajak gak daddy pergi. Jem tak teruk tapi 1st time kami naik kt Ampang look out point waktu malam. 
Seram gak. Rasa dalam hati tu, nak ajak daddy patah balik jer. 
Tapi masa otw naik, mummy nampak restaurant tu dr jauh.. cantik, mcm genting pula.

Yeah.. kita da sampai... tapi parking dah kena bayar. Tak pa la! Redah je. Ala.. parking RM2 jer per entry. 
Tapi pelik, kenapa ramai orang parking kt bawah? tak kesah la... mummy nak suh daddy parking kt atas juga. Kami pun drive naik atas. Sampai sana alhamdulillah... ada pun parking. 

Owh.. rupa2 nya, parking di atas kena RM5... owh... arrgghhh tak kesah la. Janji planning mummy menjadi. 
Kami pilih restaurant yang paling atas. Rasanya tu, restaurant baru... sebab dulu mummy dengan daddy datang sini, tak ada pape pun. Cuma menara tinjau tu jer. 

Memula nak lepak2 jer. Almaklum la, perut da kenyang. Tapi mummy ni gatal2 tekak nak minum air kelapa... pastu order fun fries... urrrmmm yummy memang sodap la... 








Mummy dengan daddy pun menikmati permandangan malam dan bunga api yang indah. (almaklum la... malam raya depavali) 

Hope, malam tu daddy happy... ;) 





with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo