kbba

Latest Posts

.:: impian mummy & daddy semakin hampir ::.

By 1:41 PM ,


Sejak mummy dengan daddy dapat berita gembira hari tu,
mummy dengan daddy syukur sangat, sebab apa yang kami harap kan semakin dapat di kapai.

Walaupun permulaan yang agak menyakitkan hati dan menyusahkan, daddy tak pernah putus asa untuk teruskan juga usahanya

Nanti baby da besar, babby pun kena jadi macam daddy, strong, cool...
tak selalu tunjukkan muka masalah dia kat mummy. 
Tapi mummy sebaliknya. Terukkan. 

Dari dulu lagi mummy ni, memang emotional sikit. Kalau ada masalah, mesti terselah kat muka. 
Yang ni, baby jangan ikut k.

Hari Jumaat hari tu, mummy demam, balik keje terus baring depan TV. (nak rehat dalam bilik tak syok!) 
Daddy text mummy, cakap balik lewat ada keje. Bila mummy bagi tahu, mummy demam, dia suh rehat, balik nanti dia masakkan sup. Tapi bahan tak ada pun kat kitchen tu. 

Pas solat magrib, mummy cont. rest depan TV. Tetiba dapat call dr agent Yoong. Dia nak jumpa esok pagi. Tapi tak pula bagi th apa sebab. 

Bila daddy balik, mummy terjaga. Perut tak rasa lapar. Mummy inform daddy, esok ada appointment dengan Yoong. Daddy cont. buat work, mummy cont. tidur. ;) 

Bangun pagi, demam mummy da reda... (asyik tidur jer..) 
Mummy dengan daddy kemas rumah sikit, lepas tu kami keluar jumpa Yoong. 
Bila jumpa jer, Yoong inform. 
House loan da approve, dengan harga yang kami nak kan. ;) 
ALHAMDULILLAH.... 

Tenang hati bila da dengar semua tu. Sekarang ni, kami tunggu berita dari peguam jer. 
Semoga jalan yang ALLAH buka semakin mudah untuk kita sama2, tuju. 

Lepas juga niat mummy dengan daddy untuk bagi baby tempat tinggal selesa. 
Nanti da besar, dah berjaya jangan sesekali lupakan mummy dengan daddy. Sebab apa yang kami lakukan, semuanya untuk baby dengan adik2 nanti. 



with love
.:: mummy ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. la.. akak.. br perasan akak nye komen... :D
    ala... bli umah apartment jer... kt Cheras permata height....

    tu jer yang mampu kak...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo