kbba

Latest Posts

.:: PPUKM check up ::.

By 1:23 PM ,

Sejak pindah rumah ke Cheras ni, Lin da decide tak mahu lagi cont. check up kt K.K puchong
Jauh sangat la. (konon jer..) 

Tapi nurse kt K.K puchong suruh cont. check up kat K.K.I.A cheras. Area rumah Lin pula kena kat batu 9.  (kat mn tu??? )

Di sebabkan malas nak mencari + kena minum air gula kat sana + takut dengar nurse bebel.

Lin pun decide wat MGTT kt clinic biase jer. 
Berat badan naik pun tak kena marah... wakakak... sukanya. 
Kalau pergi K.K mesti kene bebel sambil mata terbeliak bila berat badan naik

Lepas buat MGTT, Lin nekad nak terus booking dekat PPUKM.
Tapi sebelum tu, kena dapatkan surat reference dari doctor yang kita check up sebelum ni.

Pernah gak mintak dengan nurse masa kt K.K puchong. Tapi dia tak bagi atas alasan, baru lg. 
Lagi sebulan nak bersalin baru boleh bagi surat reference doctor tu. (leceh!)

Tapi Lin pergi clinic masa buat MGTT,  Lin pun cerita kat doctor, nak surat tu. Since da pindah Cheras, lagi pun da tinggal 3 bulan jer. Kalau boleh tak nak pergi K.K, nanti banyak sangat  tangan doctor yang check Lin. 

Doctor swasta tak banyak cakap... ihihih... dia terus kata 
" ok, nanti saya tuliskan".
Selesai!.



Bila da dapat surat reference doctor, Lin pergi PPUKM, buat pendaftaran and bagi surat reference doctor tu. And tak lupa buku PINK.

Nurse amik semua data and key in dalam system. 
Senang jer kan. Tak banyak soal. Orang masa tu tak ramai, sebab Lin pergi masa lunch hour. 
Dalam 5-10 minit jer tunggu. 

Selesai daftar, nurse bagi tarikh appointment. Nanti datang checkup, bawa borang yang dia bagi kita untuk di lengkapkan. 

Wish all my planning will going smooth... aminnn... ;) 

with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo