kbba

Latest Posts

.:: Baby sangat baik dengan uncle IMAN ::.

By 3:11 PM ,


Baby saya sangat baik... :D

Uncle Iman sekarang semakin nakal... Amboi, tak larat nak kawal dia lagi... 
pantang pintu terbuka, dia lari sampai jalan raya.  Lepas tu, kalau takut kena marah, dia akan buat orang lain gelak dengan gelagat dia. 

Walaupun penat and marah.. tp aksi dia sangat la cute... :D

Paling teruk sekali, masa lin nak kejar iman, pastu pakai kan dia kasut. 
Masa nak duduk, terjatuh!!! aduh... sakitnye punggungku... :( 

Nasib Mr. hubby tak nampak. Kalau tak, teruk la kena marah sebab dukung si iman tu. 
Biase la... bukan selalu jumpa si iman ni. Bila jumpa, rindu nak usik2 dia.  Lepas terjatuh tu, sakit sampai malam la. :( unlucky betul.

Bila keluar jalan2, iman mesti nak duk depan dengan Lin. Pastu, bila dengar lagu best, lonjak2 kat pangku. Ish... seriau gak, takut terkena perut. Bila dia langgar perut takut baby tendang dia balik. Tapi tak pernah plak bby ni tendang uncle iman. Kadang2 tu, sampai uncle Iman tidu kat Lin, bby tak gerak langsung. 

Bila time nak tidurkan Iman, Iman ni kena peluk. Baru la dia akan tidur. 
Tapi, baby tak tendang atau gerak pun. Wah.. kamu sangat baik. Sayang baby saya. :) 

Bila hubby tanya, baby tak tendang iman ker? Lin jawap tak. 
Sebab dulu, alya (anak buah hubby) selalu kena tendang dengan adik dia, bila dia duk kat pangku ibunya. 
Pastu, mama lin jawap: tu maknanya, dia tahu nanti da keluar, dia nak kawan dengan uncle iman... :) dari dalam perut da buat baik... 

Owwwhh... yeker? entah la.. harap2 betul. Baby ada uncle iman tuk buat kawan kan... :)
Be a good person k, Sayang. Love u.



with love
 .:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. emm baby mesti jd bestfriend uncle iman kuar nanti...tp mama dia kena take care tau jgn lasak2 sgt :) salam kenal dr ratu :)

    ReplyDelete
  2. @ratusiput:

    Thank you... tu la... hope dorang leh jadi kwn bila da besar... :) I.Allah, lin jaga diri...
    TQ sudi jadi kwn kite... :D

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo