kbba

Latest Posts

.:: PPUKM check up ::.

By 9:07 AM ,

20/12/2011

Ni tarikh 1st appoinment Lin check up kat PPUKM.
Actually,  time checkup yang di beri 10am. 
Tapi dalam pukul 9am Lin da sampai sana. Nak checkup awal.

Tapi, pukul 9am parking da full ok. 2-3 kali gak hubby pusing cari parking. 
Lastly, Lin decide g daftar dulu and hubby cari parking lagi. And nak tahu dia parking
kat mana??? STADIUM... huhuhu
cian dia... 

Sampai jer dalam O&G clinic, Lin masukkan surat reference doctor, dengan borang pendaftaran 
kat 1 bakul yang di khas kan.

5 minit kemudia, Nama di panggil oleh pekerja dia kaunter 2. Buat payment. 
Payment untuk pendaftaran + scan = rm 50.

Lepas tu, dia suruh kita pergi timbang and check tekanan darah
Timbang check sendiri. (klu check sendiri, leh men tipu2 hihihiih ) 
Masa check tekanan darah, nurse kate tinggi ni...
tarik nafas dalam2... lepas perlahan2... 
3x buat... baru la reader stabil... huhuh... stress kot.. :( 

Lepas tu, buat urine test. Kat sini, urine test bagus, toilet dekat dengan counter makmal.
Tak macam kat K.K, kena bawak air kencing dari toilet ker kaunter makmal, jauh.. malu :(

Selesai semua tu, Lin tunggu giliran untuk scan. 
Masa scan, hubby tak nak masuk... (k... fine...) 
dia takut suami tak boleh masuk... padahal dah nampak semua orang masuk dengan suami. Ape la ddy bby ni... :( 

Person incharge yang scan perut Lin, dapat shoot kat muka baby... 
eee... geramnya tengok anak mummy... bulat... tak sangka pula 2d scan leh nampak muka macam 3d. :) 
Tapi, baby tak nak tunjuk dia punya tuuuuttt... hihih... malu la pulak...  tapi, nampak sikit... 
hihih tak boleh sorok pun... 

Semua step tu, masa yang diambil kurang setengah jam. 
Wah... bgus2... cepat.. tak macam K.K lambat... 

Scan da, lepas ni, kena jumpa doctor pula...  Nak tunggu jumpa doctor punya la berjanggut. 
At last, dalam pukul 11 lebih cmtu, baru la no 6011 di panggil. 
Tapi, masa masuk, ade doc. practical tengah present pasal patient background and pregnancy... (dalam hati cakap patut la lambat) 

Masa doctor check perut, dia tak dapat rasa baby. So, doctor assume, air banyak sangat. 
Lin kena buat MGTT (agggainnnn!) huh... :( 
Doctor cakap takut kencing manis, nanti effect kat baby. Buat jer test lagi sekali, if ok... syukur... If not... baby bila lahir, cannot take bf selama seminggu... :( 
Sentap kejap bila dengar doctor cakap macam tu... nak nangis pun ada. 

Tapi Lin tabah lagi. Dah la masa scan, baby songsang... doctor cakap, if 36 week tak turun dia akan buat baby turun... cmner tu??? 
takut jer dengar... alahai anak mummy ni... 

Before balik, Lin kena buat appoinment dengan Lab untuk amik darah and MGTT.
So next week 27 & 28 kena checkup... 

Hope mummy dengan baby ok... amiiinnn... 


p/s: tak nak amik manis2, sejuk2 untuk minggu ni sampai time buat test. 

with love
.:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo