kbba

Latest Posts

.:: Perasaan Ibu mengandung ::. sensitivenye!!!

By 12:47 PM

Salam...


Aduh... Lin sebenarnya, baru jer terubat luka. 
Luka yang berdarah selama 2hari. 

Ahad lalu, Lin ikut hubby pergi ofis dia. Sebab dia ada kerja yang perlu di settlekan.
Sampai jer office dia, macam biasa Lin terus pergi kat meja dia. 

Tiba-tiba.... mata ni, terpandang 1 gambar kat meja dia. 
Gambar yang mengunakan instax. Yang tangkap terus keluar tu....

Nak tahu gambar sape??? 





lebih kurang macam ni la rupe memo stand berbentuk love. tapi warne merah.  And kat atas tu, dia letak gambr.
Memo stand tu, budak practical yang bagi. 

my hubby ngn perempuan cantik, berambut panjang.
2-2 pakai baju kotak2 SAMA!

Instax tu, gambar dia kecik jer. So dia akan focus setengah bahagian jer. 
So, yang Lin nampak hanya la muka, dan badan sikit. 
Bahagian lain tak nampak.

Kalau dari mata kasar dan mata cemburu... memang la nampak mesra.
Arrrggghhhh!!!!... Tak terkate sakitnya hati mummy yang tengah sarat mengandung ni

Mulala syak bukan2 dalam hati ni. 
Tapi Lin diam jer, tak sanggup nak tanya dia kenapa tangkap gambar tu. 
Lepas tu letak kat tempat note yang berbentuk LOVE. 
Arrrgghhh.. lagi la mak buyong ni sentap.

Lin, buat2 tak nampak jer gambar tu. Pura2 tengok TV dengan kusyuk. Tapi hakikatnya 
dalam hati menangis! Hati isteri mana tak sedih bila tengok kat meja pejabat lakinya ada gambar laki sendiri dengan perempuan lain. Perempuan yang jauh lebih cantik. 

Kadang2 tu, meleleh gak air mata bila terlebih2 feeling dengan perasaan cemburu. 
Hubby perasan, tapi dia tak tegur .Sebab dia da tahu, kalau tegur, mesti ofis dia banjir lepas tu.

2 hari Lin mendiamkan diri. Cakap pun sekadar benda yang penting jer. Nak bergurau da tak ada, manja2 lagi la. Sayu jer hati bila kenangkan gambr tu. 

Memula tu, ada gak la berkias-kias dengan hubby. Tapi hati ni sebak tiap kali nak tanya pasal gambar tu. 

Finally, semalam masa kat hospital, Lin tanya juga dia. Kenapa tangkap gambar macam tu? 
Jawapan dia, anak boss yang nak tangkap gambr tuk kenangan. Bukan ngn hubby jer... tapi dengan semua orang. 

OK fine jawapan yang rasional! ACCEPTED.

Tapi, kenapa pakai baju sama? Macam pergi dating jer. Dah rancang!
Hubby cakap tu kebetulan... 

OK la... terima gak.

Siapa letak gambr tu kat situ??? (tempat note berbentuk LOVE)
B yang letak, tak tahu nak letak kat mana... 

Dalam hati lin, logic gak, meja hubby mana ade space nak letak gambar tu. 

Lin pun luahkan ape yang Lin rasa pasal gambar tu kat hubby. 
(malas la nak tulis panjang lin bebel) 

Dan akhirnya hubby kata dia akan remove gambr tu.

huh... baru la lega. mungkin dia tak terfikir Lin akan fikir bukan2 pasal gambar tu. 
Dia da tahu gambar tu kat situ, and Lin selalu ke ofis dia... kalau dia curang da tentu dia  sorok. Tak kan nak tunjuk yang dia curang. 

Bila check HP dengan email dia, xde pula perkara yang nak di curiga kan... 

Hai mak buyong.. sensitive nya kamu ni.... berani plak fikir bukan2. 
Yela la.. dulu masa bercinta 5 tahun, badan solim jer... kahwin terus pregnant, badan dah macam blue hyppo. Takut gak laki hilang selera. 

Ingatkan masa bercinta jer kena bergaya... Dah kahwin lagi lebih. 
Perasaan takut hilang pakwe, jauh lebih sengsara dari perasaan hilang suami. 

p/s: pas bersalin. Nekad nak KURUS!


with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. Isteri mana tak cemburu tgk gambar husband ngan orang lainkan...
    tp yg penting kena sabar and x terus serang hendap...ibu mengandung ni mmg cepat emo...
    benda kecik pon leh ngalir air mata...
    semoga u n hubby dijauhi dari perkara yg x elok...

    ReplyDelete
  2. @akma

    Thanks dear, sayu hati ada gak orang yang memahami... Lin tak berani nak cerita dengan orang yang rapat. Sebb dorang mesti tak percaya.
    Tapi pape pun kita kene bersedia dr segi mental tuk hadapi lebih dari ni kan.

    ReplyDelete
  3. sometimes gud to share ur prob coz akan kurangkan rasa serba salah/resah dlm hati...
    but sebagai m2b awak jgn pk sgt...
    nnt baby pon stress sm...
    just doakan hubungan perkahwinan ni sentiasa dilindungi...Insyaallah, everything will be fine...

    ReplyDelete
  4. @akma

    Betul. Agree... sebab tu, kalau di ikut kan hati, nak jer menangis sepuas2nya. Tapi, takut kalau keluar baby nanti, dia pun suka nangis. Issshhh tak mau... tu yang air mata ni boleh meleleh jer... I-Allah.. everything will be ok. Thanks for advise. :D

    ReplyDelete
  5. saya pon baru setahun jagung kawen...
    tapi sama2 mengingati kan baik...
    jgn nangis2 yer...nnt bb pon sedey mcm mummy dia gak...:)

    ReplyDelete
  6. @akma

    hihihi... same2 mengingati la ye... :D
    da tak sedey lg pun.... :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo