kbba

Latest Posts

.:: anniversary celebration at Cameron ::.

By 6:12 PM ,

Excited sangat, nak celebrate 1st anniversary with family. Kalau nak pergi bertiga memang tak seronokla kan. Jadi, jemput la family kami sekali. Family in law tak dapat ikut sebab ibu tak sihat sangat. Jadi, family Lin jer la yang join.

Kami bertolak dari puchong seawal 9 pagi. Ikut laluan tapah. Siapa yang pernah pergi cameron ikut laluan Tapah, tahu la macam mana pening nya kepala anda. huhuh... scary gak. 






Sampai di cameron dalam 12pm. Lepak2 dekat ladang tea dulu. Minum tea panas. Sebab dah terasa kesejukkannya. :) 
Lin pula boleh terlupa bawa sarung tangan Hafidh. Kecian budak tu, menggigil dia. 
Check in apartment pukul 2pm. Di sebabkan semua kelaparan, maka nya kami tak ada mood nak berjalan dulu. Tunggu jer la depan aprtment sementara nak check in. 




Lepas jer check in masuk apartment, Siap2 hidang bekalan yang mama masak :P 
lucnh dengan penuh selera. Lapar kan. Nasib la mama masak. Kalau makan luar entah sedap ker tak. Lauk rendang pula tu.  Lepas kekenyang, kesejukan lagi, apa lagi mood tidur la. wakakaka... entah pape jer. Rehat2 sampai pukul 5. 





Lepas puas rehat, bosan la pula. Datang sini bukan nak tidur kan. Apa lagi, mood shopping da sampai. Walaupun tak gaji lagi hari tu. :( spoil jer... kalau tak, banyak da Lin borong. 

Kami pergi pasar malam. Best jugak kat sana. Tapi, apa yang tak best nya, tak boleh nak tawar menawar sangat. And semua gerai harga sama. Hampeh tul. 


Mama sibuk beli sayur untuk makan malam. Katanya nak buat sup sayur. Sejuk2 kena sup panas memang sedap oit... 



Selesai shopping sikit, kami pun balik prepare dinner. Activity macam boring kan.. wakaka.. memang pun. Macam dok KL gak. Kat sini, nak keluar malam2 memang tak la. Bahaya, tempat orang kita tak tahu macam manakan. Kang kena rompak baru tahu. 


Keesokkan harinya, kami siap2 packing barang before keluar. Takut2 tak sempat nak patah balik apartment untuk amik barang pula nanti. Tapi estimate Lin memang sempat. Sebab apartment kami rental tu, kat tanah rata je. Dekat dengan stawberi park. 


Sampai jer di stowbery park, dengan semangatnya lin nak memetik la konon. Sebab ada tulis pick stawbery. Tapi, hampeh... tak boleh sebab bukan musim dan ramai orang. isshh..kempunan la saya...





Lepas puas posing2 tangkap gambar, beli sedikit souvenir, kami pun beredar la.  


Balik, amik bag dan cabut, sebab adik Lin nak balik JB plak petang tu. Kecian dia jauh lagi perjalanannya....


OTW balik, biasa la singgah makan tengahari di Lata Iskandar






Daddy hafidh sibuk nak mandi. Dia kata bukan selalu. huh!...
Lin ngan Hafidh dok tengok jer la dengan tangkap gambar wat kenangan... ihhih... 






with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. seronoknyer bcuti smpi ke CH.. mmg lg meriah kalokonvoi ramai2 ni.. comel la baby .. bambam..geram tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. frina... ni entry lama da... masa hafidh tembam.. :) terkeluar plak....

      Delete
  2. best pegi jalan..akak bulan 3 hari pg jugak..dpt petik stoberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya dapat petik.. lin tak dapat.. :(

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo