kbba

Latest Posts

.:: what we do last night ::.

By 2:05 PM ,

Do...doo... What... Hehe... Macam apa je title pagi ni.


Semalam bermalam tanpa anak Kecik. Dengar macam seronokkan? Tp 100% tak ok. Miss my baby. Tp apa boleh buat, selasa da mc, dok 1 hari dengan baby. Kenapa mc, tu nanti Lin buat entry lain.


Semalam pergi kerja hubs hantarkan sebab pg tu, kami kena hantar baby g puchong dulu. Balik pun ofcoz la hubs amik kan.


Nak dijadikan cerita, setiap hari rabu ada pasar malam kat depan office ni. Jem tahap gaban. Mulala laki den Hadi malas nak amik. Dia suruh Lin lintas seberang jalan. Pergh jauh tu. sapa yang tahu taman Connaught kt mana, mesti tahu beza dr bangunan ucsigroup dengan mcd, depan mcd ada jekantaskan? Hah... Kt situ la Lin terkedek2 jalan lintas highway yg jem tu.


Apa lagi muka ku macam cukala. Tapi fikir +ve je. Jalan tu macam jogging, leh kurus. Lepas tu, hubs bawak makan kat full house. Apa lagi, ternak balik lemak yg terbakar masa berjalan tu. Lin makan spaghetti seafood, 5 minit je da licin 1 pinggan. Terkejut la hubs. Hehe lapa sebab jalan jauh.


Lepas tu shopping barang sikit kat giant. Hubs offer diri nak buat breakfast. I ok jer. Lagi suka.


Sampai rumah, lepak2 tengok tv. Huh cerita hari rabu memang boring. Tetiba ada pula cerita Hindustan kt tv2. Pelakon pun hebat2. Shah rukh khan, rani, pretty zinta dengan abshek Bachan.


Memula tu nak layan biasa2 je. Makin lama macam best pula. Cerita pasal pasangan yang da kahwin, tapi tak bahagia dengan pasangan dia. Memang sakit hati sikit la. Kecurangan.


Mulut Lin pula, tak habis2 bebel sepanjang cerita tu. yang kecian hubs la, kena teman wife dia layan Hindustan. Dia bukan minat pun. Sampai la dia tertidur kat sofa. Dah banyak Kali kejut dia bangun, suh tidur dalam, tapi tak mau nak teman bini yang tengah kemaruk dengan Hindustan. Sweet la konon... <3


Sedar tak sedar, da pukul 1 lebih. Gilala... Cite habis pun ending aku tak suka, wat sakit hati. Sebelum lelapkan mata, amik masa setengah jam lagi untuk Pam susu. Aduhhhh mengantuknya, rasa menyesal layan Hindustan bukan tak ada ulangan.


Pagi2, hubs da tunaikan janji dia. Buat breakfast tuk wife. Memang sedap Dan kenyang. Yang kelakarnya, ada pill habatus sauda dalam pinggan Lin. Entah pape je la hubs Lin ni. :)


Tq daddy to make me happy. Mmy tahu, daddy takut mmy Sedih sebab Hafidh tak ada. Tapi, mmy nangis jugak malam tadi, sampai tertidur. Sedar2 daddy kejut solat jer.


You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. hehehe..so sweet la hubby u..hehe

    ReplyDelete
  2. hoho.. cheyan... kadang2 jer mood sweet dia dtg. kadang tu haram... :)

    ReplyDelete
  3. halo mama..alamak debab tol baby u...semangat sunggoh! geram nye tengookkkkkk!

    ReplyDelete
  4. tak dapat bayangkan kalau baby kita takde ngan kita bila tidur malam...sedih sangat...bam bam betul baby...geram tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, nk wat cmner... Kene gak biasakan diri...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo