kbba

Latest Posts

.:: bila weekend menjelma, itu la hari bahagia kami ::.

By 1:43 PM , ,

Saya rindu weekend saya!

Sabtu dan Ahad, adalah hari kami sekeluarga... mummy , daddy & hafidh.  Hari2 biasa, lin ngn D sibuk bkerja, tengok anak pun 2 hari sekali jer. Itu pun da malam... :( 

Nak buat macam mana... redha jer la. 

Bila hari cuti atau pun weekend, lin akan make sure hari tu, kami guna sepenuhnya. Baru la indah... =D

Awal pg, bangun susukan Hafidh... main2 dengan dia, pastu tidur balik kejap.  D pula, bangun je pegang Ipad, tengok EBAY. Memang tu hobi dia.  Lepas tu, dalam pukul 8.30 pagi camtu, D akan ajak lin pergi breakfast... 

Weekend memang liat nak bangun pagi kan... tapi, sebabkan perut dah berbunyi, and D pun lapar, bangun juga la. Kalau ikutkan hati nak sambung tidur dengan hafidh. Best peluk hafidh.. GEBU

Siap-siapkan hafidh... da siap, siapkan diri sendiri pula. Daddy hafidh siapkan diri sendiri... huhuh mummy busy ok. >_< 
Da siap, kami breakfast kat Sungai besi, makan roti canai dengan teh tarik. tu memang menu fav. lin dengan D sekarang. 

Selesai breakfast, pergi Amcorp mall PJ. saja jalan2 kat dalam tu, nak tengok barang2 antik. Boring, tak ada yang menarik. Keluar dari Amcorp mall, da time lunch. Konon nak lunch kat bangsar, tapi kedai tu da tutup. Adoi!... 

Alang2 da ke KL, ingat nak makan Nandos, lama da tak perkena, sejak mengandung sekali jer makan. Pastu, tekak da tak nak. Tapi, susah la pula nak parking kat dalam pasaraya kan... :P (alasan D) pusing2 sampai tak tahu da nak makan apa. 

At last, singgah kt VIVA home, nak tengok apa ada kat dalam tu, sejak dari dulu lg. 
Masuk jer, wow banyak nya kereta, mesti best. Tapi, bila jalan2 kat dalam tu, tak ada apa yang menarik. Perabot mahal2 jer. Kedai makan halal pun susah nak cari. Last2 makan dekat OLD TOWN. boring betul. 

Nasib ada si kecik ni. Dok la main2 dengan dia. Da lah kat OLDTOWN ni, serve lambat. Adoi...  no next time ok!

Photo: Same tak?
time b8fast... sambil tu, anta kete car wash...



Photo: Abc...
kt oldtown, sibuk kco mummy. amik ipad trus diam...





Photo: Macam2 aksi is kecil ni... Semalam checkup, kena amik darah lagi... Adoi... Melalak kuat dia. Tp kejp je, saje la tu nak tkut2kn mmy. Berat da 8.3kg, btmbah lg... Bgus ank mmy.
muka gembira
weekend ni nak balik Muar plak... wahhh... mood tak sabar2 jer rasanya... =D 


with love ♥ 
.:: mummy ::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. hurm... sama lah kai... sebelum tdo, bangun tdo bukak blog² yg update pasal kereta... takde keja lain... nak beli tak mampu, tgk2 jelah dalam blog tu... Last Tuesday kak 1st time menjejakkan kaki ke Viva Home... tapi kitaorg mkn kt food court dia... blh tahan gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang da kebulur kak masa tu... yang lin nampak oldtown jer dari luar... tu la yang kitorang tuju. tak pe, next time try food court plak.

      tahu tak pe... adi tgk ebay tu, bkn dia reti pun nak beli kat situ... cuci mata jer... :D

      Delete
  2. bosankan pergi Viva...pernah g sekali terus rasa macam serik..byak kedai non halal kat dalam tue pastu kalau kat food court, nak makan pun tak selesa coz banyak lipas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seyes??? lipas?? alamak... baru ingat nak try. tak jadi la... fobia masa awal mengandung dlu pernah mkn mknn yang ada lipas... kecian bby dalam perut.

      memang bosan pun... kedai xbesh...

      Delete
  3. geramnya tengok lengan ngan peha Hafidh..tembam sgt...hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo