kbba

Latest Posts

.:: mari berkenalan ::.

By 4:47 PM ,

Salam petang Jumaat... 

Hari ni, walaupun hati tak seronok nak kerja, tapi tetap nak update pasal kerja sikit.
Hari ni, mungkin da 1 tahun setengah Lin kerja di UCSI bahagian Logistic
Tapi, jangan suprise... tak ada buat kerja logistic pun. Tu orang lain yang buat. Lin Interior designer di sini. 

Mesti tertanyakan, kenapa University hired interior designer... hahhh.... pelik, tapi benar. 
UCSI di terajui oleh Dato'Peter. Dahulunya UCSI ni, di kenali sebagai Kolej sedaya. Siapa pernah dengar angkat tangan??? kalau ada bagus la... tapi, Lin memang tak pernah dengar. 

Sekarang ni, UCSI atau pun full namenya University College Sedaya International ni sedang develop untuk memperbagaikan kemudahan untuk student di 1 kawasan di Springhill PD. 


Kalau ada yang perasan, sekitar Springhill tu, ada construction di kawasan highway springhill tu, di kedua-dua belah tanah.  Di situ akan terbinanya Sebuah hotel 5bintang, International School, & sebuah hospital. 

Wow... banyakkan. Itu la kerja kami as interior designer di UCSI ini.  Pada awal pembukaan department untuk ID ni, hanya ada 4 orang DARA di dalamnya. =) (include me ok) 
Dalam masa yang sama, kami mencari juga designer lain. Memang amik masa sedikit. At last, 3-4 month after, seorang senior join us. Alhamdulillah.. ada orang boleh guide kami yang baru setahun jaguh.  (seronok gak dapat join company yang baru nak bertatih ni...) 

Dan selepas itu, sorang2 masuk, dan sekarang kami da ada rakan seramai 9 orang. Itu pun, baru2 ni seorang QS baru jer resign untuk migrate ker Australia. Miss u Wendy =( 

Dan, hubungan kami each other, sangat rapat. =)  nanti, Lin akan pos activity kami... 
p/s: now we are subsidiaries company already! yeah

with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo