kbba

Latest Posts

.:: dia kawan saya 1 ::.

By 10:10 AM

Lin ada seorang kawan ni, dulunya masa sekolah, sangat admirer dengan kelembutan dan sifat pendiamnya. Habis je sekolah, dia dapat tawaran untuk join program latihan khidmat negara PLKN. Sangat jeles, lin memang nak sangat join PLKN tu. Tapi apakan daya, bukan rezeki lin.

Sekembali kawan tu dari PLKN, kami sama2 dapat tawaran belajar di tempat yang sama. Dan kebetulan lagi, kami di offer kan course yang sama juga. Cuma tempat belajar kami tak sama. Lin di shah alam dan dia di Perak.

Satu hari, DIA datang rumah lin dengan penuh ceria. Ye la ada rakan sekolah dan sekelas yang sama course. Mungkin in future kami akan bekerja di bidang yang sama. Kami sama2 excited, tak sangka ada persamaan. Tapi apa yang mengejutkan, DIA  seakan berubah. Kata2 penuh dengan nada berlagak, dan kelembutan seakan2 tak pernah wujud lagi. Atau pun sebenarnya, dulu lin DIA  memang macam tu, tak pernah kenal dia betul2.

Kami hanya la rakan sekolah dan rakan sekelas. Not more than that. Tapi hubungan rapat la juga cuma tak akrab. Rasa2 faham tak?? Huhu...

Bila semester bermula, kami jalani hidup sebagai student. Kadang2 tu ada juga la bertegur sapa dengan DIA  di laman sosial. Tak pun sekadar memerhati je aktiviti dia. Bila cuti semesta bermula, lin dan dia akan berjumpa. Kami cerita pasal subject, mana senang dan mana yang susah. Dengan jujurnya, lin ni bukan la pandai mana pun. Ada je paper sangkut.DIA  tak. Setahu lin la. Result DIA  pun cantik je, rasanya la. ( bersangka baik) kami daftar subject sama2. Memang best moment la. Sekurang2 nya ada juga kawan nak berkongsi cerita yang sama masa cuti kan. Tak semua orang faham dan kenal apa itu "interior design" ramai ingat eric deko tu. Tapi NO ok. Not like that! Itu mak lin pun tahu. Tak payah belajar bagai.

Kadang2 tu, ada juga la terselit cerita peribadi. Masa tu buah hati lin, rakan sekelas kami. Kami bertiga memang 1 kelas. So, masing2 tahu yang dia buah hati lin. Bukan 1 kelas je tahu, cikgu juga tahu. Sebab mak buah hati lin pernah mengamuk cari lin kat sekolah. Wakakaka.... Tak perlu cerita pasal tu la ye.

Di pendekkan cerita masa tu lin ada masalah dengan buah hati lin. So dengan DIA  la lin luahkan hati. Tak ada niat nak Mintak simpati atau mengadu domba. Cuma meluahkan perasaan. DIA  pun mendengar dengan baik. Tapi seakan tidak berminat. Kami pun bukan la rapat sangat. Kalau DIA  nampak tak berminat dengan cerita lin, sendiri mau ingat la kan.

Hubungan lin dengan buah hati ni, tak panjang. Kami putus. Sebelum kami putus, buah hati lin ni seakan baru sedar yang hubungan kami goyah. Dia seakan ingin memulihkan keadaan. Tapi, sayang seribu kali sayang. Lin da mencari buah hati lain sebagai pengganti. (jahat giler )

Berakhir la cinta monyet di zaman sekolah. Tapi, tetiba dapat khabaran dari rakan sekelas yang lain, yang cinta monyet lin tu da ada pengganti. Wei... Cepatnya. Ok la kan fair and square. Tapi! Yang tak sedap didengar adalah.............

Sambung....

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. As'kum WAni cayangggg... waduhh kisah cinta monyet bersambung yaa.. suspen je ni... nak kena tunggu ni hehhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala akak... ni lin la, bkn wani... heheheh...
      tunggu ye...

      Delete
  2. Jeng jeng jeng ok tgh menunggu cter ni...
    Kdg2 kawan ni mcm2 ragam kan...sy yg betul2 lekat smpai skang due org tu je lah...kawan2 yg lain sume mcm tk ngam sgt...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wawa sudi baca... tunggu tau... :P

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo