kbba

Latest Posts

.:: dia kawan saya 4 ::.

By 10:42 AM

Sekarang ni, bila di ingat2 kan balik semua cerita tu, benci membenci, sibuk menyibuk... rasa macam nothing. Tak bawa apa2 makna pun. Bila lin fikir semula, lin rindu moment lin dengan dia berbual... bercerita...
rindu sangat dengan DIA  Kadang2 tu, lin rasa cemburu dengan DIA. Kenapa DIA bertuah.. ( apa tuah dia??? entah... )

Tapi, percaya tak percaya, lepas DIA kahwin, lin try pulihkan hubungan kami. No point pun nak dengki sesama sendiri. Lin mula dengan comment2 di FB. Tapi tak mesra mana la kan... tapi, lama2 benci tak ada. tapi sifat menyibuk tu tetap ada la.. :D
Bila lin di sah kan mengandung pula, lin cuba untuk tak nak menyibuk lagi. Lin nekad dalam diri lin, tak nak terlalu amik tahu hal DIA. Alhamdulillah... lin berjaya laksanakan nya. Hubungan lin dengan DIA tak berenggang sebab husband dia kawan D. Masa lin kahwin, DIAada juga datang, tapi kenduri doa selamat selepas kahwin, sebab DIA baru habis pantang.

Dalam tak sedar, lin makin selesa berbual dengan DIA. seakan tidak ada apa yang jadi. sampai la lin bersalin, DIA tetap datang lawat hafidh. Cerita terbaru lin dengan DIA sekarang, lin jadi silent reader blog DIA. :)

DIA baru keguguran.. kecian DIA.. kalau ikutkan hati, lin nak call dia, tanya ok ker tak, tak pun pm dia, tanya ok ker tak.. tapi tak terdaya. Takut dia rasa yang lin ni masih menyibuk pasal dia. ( memang menyibuk lagi pun... )

Yang penting, dia kawan saya. Dan saya sayang dia. Hope lepas ni, tak ada benda yang boleh buat lin dengan DIA bermusuhan lagi. Love u friend sincere from my heart.


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. so sweet cerpen ko ni...hahahaha~~zaman kanak2 bleh la nk gado2 nk tunjuk sape hebat sape tak...skrg..dah matured..semua dh berubah ke arah yg lebih baik....insyaAllah...mana satu masa nnt ko berbesan dgn dia..dh bleh jadik kawan baik balik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tina.. tujuan aku buat benda ni sekadar luahan. bkn nak aibkan sesiapa. tp, bg aku, bnyk benda aku salahkan diri aku sendiri. Tp orang kata aku bukak aib orang. bia dorang nilai sendiri la. Malas nak fikir. Baca sampai habis baru th. Bukan da melenteng separuh jalan.

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo