kbba

Latest Posts

.:: dia kawan saya ::.

By 10:19 AM

Mesti semua orang ada kawan baik kan, sampai sekarang pun still berhubungan baik. Tapi, saya noraslin a.k.a allene, tak ada kawan baik. Terukkan... Bukannya tak ada kawan yang baik2 tapi, lin tak pandai bagi commitment sepenuhnya. (da macam nak layan laki jer).

Tapi memang itu hakikat nya. Dulu, masa sekolah, kawan baik memang ada, tapi masing2 buat perangai sampai ada yang kena tukar sekolah. Bila parent lin tahu yang lin berkawan macam tu, tentulah dorang halang kita dari berkawan macam tu.

Bila zaman universiti pula, kawan baik tetap ada, tapi bila kita da mula bercinta cintun, hubungan dengan kawan tu makin renggang. Sampai kawan lin tu merajuk sakan. Siap tulis surat 2 muka surat full page. Ambik ko. Masa tu mula la terkebil2 baca. Sentap rupanya kawan lin sorang ni.

Masa bekerja sehingga la kini, kawan baik lin hanya la D. Rasanya tak ada apa pun rahsia lin dekat D. Sesetengah orang tu, tak semua benda dia cerita kat suami, bagi lin pula, dia la suami dan dia la kawan baik lin. Tak pandai nak menyorok dari D.

Pernah nak wat secret saving, tapi terlepas cakap pula. Adoiaiii...
Tapi main tipu2 tu ada la. Hari2 mintak duit belanja cakap tak ada duit. Tapi tu wajib Mintak nafkah! Hahaha...

Ok la, nak tulis cita lain tertulis cerita ni plak, biol da agaknya...

With Love
.::allene::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. hye..saya kawan blogger awak...hahaha..sape yg sentap tu wei? ana, imah, fiza? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... errmmmm... imah la wei... dia yang last rapat ngn aku... piza ngn ana gamble... xde aku dorang ada ko... :)

      Delete
    2. suami kawan terbaik kan..
      (^_^)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo