kbba

Latest Posts

.:: sakit hati ke hati yang sakit??? ::.

By 10:15 AM

Sekarang ni, masa menulis ni, mood lin sangat tak stabil. Sakitttttttttt hati sangat dengan D!

Memang berdosa Kalau melawan cakap suami, marahkan suami, tapi manusia tak lari dari perasaan marah kan? D memang selalu buat macam ni. Da janji nak bawa keluar, pastu cakap tak payah! Da siap wei...! Sakit je hati. Depan orang, lin wat muka selamber je.

Bila orang tanya, 
" eh, tadi kata nak keluar? "

lin senyum je, sambil kata anak tidur, tak sampai hati nak kejut. Tu la alasan yang lin boleh bagi. Pastu baru la D terhegeh2 tanya 
" sayang nak ikut???" 

arggghh menyirap je. Terus wat muka. ( orang lain tanya senyum, tapi bila laki tanya wat muka seposen!)

Nasib la kat rumah keluarga mertua. Kalau umah famili sendiri da lari masuk bilik kunci pintu. Sakit hati ni... Nak nangis pun ada. Pasni nak mogok tak nak datang sini lagi boleh tak? ( bukan salah orang kat sini pun!)

D memang selalu macam ni la. Semalam cakap lain, hari ni cakap lain. D... D... Nasib anak awak ni kecil lagi, Kalau da besar, lin bawa hafidh g jalan sendiri.

Kalau korang marah kan laki, orang tersayang, korang buat apa? Lin lepas kan geram kat blog ni ha. Taip apa yang terbuku kat hati. Nak BW tak boleh internet tak ada. Yang boleh buat draft je la.

with broken love
.:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. Sabo2...yes, ada masa masa mmg en.hubby suka buat kita marah & terasa...kdg2 diorg xtau pon (even kita rasa diorg buat2 xtau je)...but communication is important...dalam rajuk2 tu klau dia mcm perasan kita merajuk or terasa, n bila dia bertanya "kenapa ni syg, awak marah saya ke?" terus terang ape yg kita rasa...jgn simpan terbuku di hati sorg2 sbb kdg2 lelaki xtau ape yg kita rasa...diorg kurang sensitif dgn perasaan halus kita...communicate...tell him what he done that hurt us...yes, susah klau x amalkan...kdg2 sy pon cmtu...tp lps ckp, lega n xde dh simpan dlm hati...but ckp in the gud way la...low down ur voice, klau x blh gaduh la plak..

    Gud Luck! :)

    Sabar ye, asam garam rumah tangga je ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azz, tu la, tp lin ni tak boleh ckp direct emo lebih, silap2 meleleh air mata... :( cara lin sms je, bagitahu lin tersentap, bla...bla... :) tq for yr advice...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo