kbba

Latest Posts

.:: Rezeki itu ALLAH yang berikan ::.

By 9:47 AM

Semalam, 1 August 2012 kami bawa Hafidh Aryan pergi cucuk untuk 6 bulan. Alhamdulillah... semuanya lancar je. Hafidh pun tak menagis teruk. Dia menangis 3 saat je, mungkin sebab terkejut kot. Pas tu, dia diam... Dalam kereta pun duduk diam je. Mungkin terasa kebas lagi kat kaki tu. 

Tahun ni, Allah da beri lin rezeki yang melimpah ruah... dan yang paling besar sekali, adalah Hafidh Aryan. Sungguh terharu dengan pemberian mu ini ya Allah... semoga aku dapat membesarkan dia dengan jalan keredhaan mu... :)

Lepas kelahiran hafidh, walaupun kehidupan berumah tangga kami, tak stabil sangat... tapi kami rasa cukup semua nya. Tak ada yang kurang. Itu pun rezeki yang Allah bagi. Mungkin ada juga la hari2 yang kami rasa sempit, tapi sekejap sahaja Allah uji kami, Syukur... setiap ujian, ada hikmah di sebaliknya... 

Dan semalam, 1 lagi rezeki besar dalam keluarga kecil kami. Cukup selesa untuk kami sekeluarga berjalan2 dan pulang ke kampung. Dulunya agak sempit, tapi kini da selesa. Bukan niat untuk menunjuk2 atau cakap besar di sini... tapi, sekadar coretan di blog sendiri. Nanti da besar, anak2 boleh baca :) 

Dan yang terakhir, rezeki yang belum tahu kesahihannya... "P" da lewat seminggu... adakah akan datang 1 lagi rezeki??? kami redha... :) Allah hanya akan bagi yang terbaik untuk hambanya. 


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. betul..anak tu rezki..kalau bertambah anak..bertambah lah rezki..insyaallah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aty... Tu la Jgn tolak rezeki Allah....

      Delete
  2. waaahhh, nampka gayanya mcm betul jer "good news" itu... hehe.. semoga rezeki akak berlipa kali ganda. doakan fai juga ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xbetul la fai... Saje wat suspen... Ok akak doakan fai ye...

      Delete
  3. bagi tips kak alin....jeles la~ haha..ari tu aku period delay 14hari....tp hari ke15 aku 'P'...huhuhu..bikin saspen je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah... Ko nk aku buat entry tip buat anak ke? Kang femes Jup blog ni...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo