kbba

Latest Posts

.:: shopping raya - 120816 ::.

By 9:40 AM

Alkisah shopping raya last minute.. ingatkan tak dapat shopping raya... rupanya... alhamdulillah... ada rezeki ALLAH s.w.t bagi. 

Semalam, balik office lin amik hafidh dari rumah mak wan macam biasa la. Then, cakap dengan mak wan, esok nak tumpang hafidh lama sikit. Nak pergi berbuka + shopping raya sikit dengan D. Tapi mak wan kata esok lepas berbuka dia nak gerak balik ke kampung sudah... huhuhuh... jadinya kena la tukar planning. 

Otw balik rumah, lin call D tanya ada beli makanan tak? sebab masa tu da nak pukul 7 pun memang tak sempat masak la. Jalan jem giler... stress mak! 
D jawap tak beli, kita makan luar jer la... Then, lin cerita la kat D yang planning kita untuk esok tak jadi. Kami pun buat keputusan lepas berbuka terus shopping. 

Nak g mid valey, jalan jem wooooo... nak g KL pun samo je... Kami pun decide pergi jusco je kat balakong sana. Masa sampai sana da pukul 7 lebih. Pergghhh memang tak ada langsung tempat nak berbuka. Lin pun beli ais krim mcD untuk berbuka. Kongsi makan dengan D. Pastu, terus pergi shopping, kami decide nak makan lepas shopping. 

Masuk JJ, sempat la grab 2 baju D & seluar D. Pastu, g vinci beli kasut lin plak. Cukup la pakai vinci je, janji ada... :D Nak beli handbag adoiiii semua nya tak berkenan. Tak payah pakai handbag la raya ni. Pakai bagpack hafidh je. Campak je dompet dalam bag tu. huhuhu

Lepas da beli barang kami singgah la makan. Ingat nak makan kt kenny rogers... pastu, tersalah masuk ikut belakang kedai. Dengan kerek pekerja tu suruh keluar balik masuk ikut main entrance. Lin mula la da tawar hati nak makan kat situ. Tapi, ikutkan je dulu. Sampai kat entrance plak pekerja tu suruh beratur dengan nada marah2. Angin la 1 badan. Terus cakap dengan D yuk ke tempat lain. Pergi la kami ke OLD TOWN. tempat makan harian masa tak pose... huuhu... 

Selesai makan, kami beli bahan untuk makanan hafidh. Nanti seminggu balik raya susah nak cari pasar raya time cuti ni. Selesai sudah di JJ. Lin bodek D nak pergi beli tudung kat DOWNTOWN cheras... D cakap ok je... Tapi kan.. 2 kali kami pusing2 cari parking non hado.... jadi nya kami balik la terus kebetulan si debab da lena di pangkuan mummynya.... 

Balik, belum boleh rehat lagi... siap2 kan makanan hafidh, kemas bag baju... pastu masuk duit raya dalam sampul. Baru kami rehat... hua... penatnya... Harap2 hari ni kat ofis, boleh la santai2 sikit... huhuhuh....  Nak raya pun penat.


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. salam,
    haha..yana yg blom ada baby pon penat ni..tp syok semangat first time raya ngan hubby..weeeee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...
      ihihih... memang best pestime raya sebagai isteri... pengalaman baru... :)

      Delete
  2. wahh..sudah habis bershopping!!!
    montelnyer baby allenne..

    makneng follow sini
    jemput follow makneng semula..

    jemput join GA makneng juga...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink selesai sudah... tp tak semua ada... xlarat nak g shoping lagi.. anak ada susah sikit...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo