kbba

Latest Posts

.:: hati da tenang sedikit! ::.

By 3:00 PM ,

Salam... 

Giler tak ada kerja ar lin sekarang ni. Asyik dok meng " google" jer  kejenya. Budak kat office sibuk nak meng"google" cari rumah, lin plak cari benda lain. Rumah kita da ada. Cukup la yang kecik cenonet itu. syukur... :) 

Alkisahnya, last week lin sibuk duk mencari ilmu baru. Nak masuk UKM,UPM,UITM itu tak la kan. Tapi, sibuk mencari skill baru. Sampai sanggup amik pakage yang ada. Alhamdulillah, semua da compile cantik2. Tinggal tunggu barang yang order sampai je. Dah sampai maka, busy lagi la diriku ini. D pun izin kan lin untuk belajar benda baru. Ye la, mencari ilmu tu kan bagus. At least bila free boleh la kita buatkan. Mana tahu, 1 hari nanti boleh jadi side income. 

Minggu ni pula sibukkan diri dengan mencari si kecil ni punya info pasal birthday party. hahaha.. kelakarkan. Anak baru nak masuk 8 bulan, da sibuk nak cari. Bukan apa, takut nanti tak sempat. Ni baru selesai buat planning untuk besday tu. Alhamdulillah... da settle. Tinggal nak beli barang untuk buat D.I.Y je. Entah jadi ke tak, tak tahu la ye. :) 

Almaklum la, anak fes memang excited lebih je. Kebetulan adik lin nak tunang bulan 1 ni, Hafidh punya besday pun bulan 1. Macam ner??? nanti busy yang hal tunang, tak sempat prepare pula besday party hafidh. Kena la mula dari sekarang. Nak hire besday party planner macam tak berbaloi je.. huhuhu... buat sendiri lagi puas hati kot. 

Tapi, sekarang ni dalam dilema! tak tahu nak buat dekat rumah sendiri or rumah mak.? 
any idea. Kalau buat kat puchong, ramai orang boleh datang. Sebab kawan2 pun ramai yang kat puchong. Tapi, kalau buat dekat rumah sendiri lagi seronok kan... :( haissshhh... sampai sekarang still tak ada kata putus.. :( 

p/s: da plan untuk suprise besday D next month... hohoho... overeksited mummy hafidh ni!


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. sonok nyer dah plan2 nak buat besday party setahun ek..aty sekarang baru mencarik2 pasal solid food tuk qaleef...ngah kumpul2 idea..print n filling siap2..ti biler nak kasi dah ade dah..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la aty.. anak fes ni memang untung la.. suma mak dia teruja... :)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo