kbba

Latest Posts

.:: abang & adik ::.

By 10:29 AM , ,

Bimillah... 

Mummy da ada abang hafidh aryan, sekarang.. tengah tunggu adik pula. Pada awal hari tu,mummy agak risau, mampu ke untuk menanggung dan membela 2 orang anak yang tersayang dengan adil kasih sayang dan kemewahan. 

Hafidh, walaupun baru 8+ month. Hafidh tetap baby mummy dengan daddy. Hafidh jangan sedih walaupun tak dapat manja lebih2. Hafidh sekarang kena kongsi kasih dengan adik. Dont worry ye sayang, kasih mummy dengan daddy kat hafidh sama tak berubah pun. Tetap no 1. Sebab Hafidh anak sulong mummy dengan daddy. 

Hafidh sayang... Hafidh da jadi harapan untuk mummy jaga adik. Mana la tahu, umur mummy dengan daddy tak panjang kan. Jaga la adik. Mungkin kena jaga adik2... :D ramai lagi belum keluar ni. :) Mummy tahu Hafidh boleh. Sebab tu mummy letak nama Hafidh Aryan maksudnya "penghafal al-quran kekuatan penuh" . 

Lepas mummy tahu mummy dah kandungkan adik, mummy sedih je tengok hafidh. Macam mana agak nya bila perut mummy da besar, hafidh nak mintak dukong. Larat ke tak mummy nak dukong nanti kan. Kalau tak larat, hafidh jangan marah mummy ye. Hafidh kena faham, mummy bukan sengaja tak nak dukong. Nanti mummy suruh daddy yang dukong hafidh. Hafidh sayang adik  kan... :) Kena bagi adik peluang manja dalam perut jugak. Macam hafidh manja dengan mummy dulu.. 

Masa Hafidh dalam perut, baik je, jarang tendang mummy. :) sikit2 je. Bila unlce Iman duduk dekat mummy hafidh tak tendang dia pun. Hafidh relax je dalam perut tu. Hope adik pun macam hafidh relax je bila abang hafidh kat pangku mummy kan... 

Abang hafidh (masih janggal nak sebut)  membesar dengan sempurna depan mata mummy. Tapi mungkin mummy tak dapat jumpa hafidh hari2, tapi percayala, mummy rindu hafidh hari2 tau. rindu sangat2. Sekarang mummy tak boleh letak hafidh kat perut macam selalu mummy buat. Hafidh memang suka bila mummy buat macam tu. Nanti adik dalam perut sakit. Cian dia kan. Hafidh kan sayang adik. 

Mummy cuma berharap dan berdoa, hafidh boleh jadi abang yang baik untuk adik2. Hafidh harapan mummy dan daddy. Love u cayang... 




with love ♥
 .:: mummy ::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. sedey plak aku baca....=')...bg hafidh kt aku je la...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. mau meroyan aku sebelum beranak ni... sedih la... hafidh kecik lg... da kena berdikari. Nasib la cucu sulong... manja gak la ngn parent aku.. klu tak... kecian dia...

      Delete
  2. insyaallah..hafidh akan jadi anak dan abang yang baik serta bertangungjawab..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lin pun berharap macam. tkut dia terasa hati je bila tengok orang layan adik lebih dr abang. ;)

      Delete
  3. sedihnya bila baca ayat2 nie..harap bila abg hafidh dah besar dia baca blog2 mummy nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih.. itu la. harap2 dia tahu kita sayang kat dia sangat...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo