kbba

Latest Posts

.:: mampu ker aku??? ::>

By 10:08 AM , ,

Persoalan yang terbeku jawapanya dari minggu lepas lagi. Hampir seminggu bulan tak jatuh ke riba. Mana la bulan tu menyorok??? nak merajuk sehingga setahun lagi ker? kenapa dia merajuk??? 

Adoi... Asal balik puchong je, mak wan mesti tanya, 
"ko da period long??? " 
lin geleng je... 
"abis la, boboi dapat gegurl"...

Reason mak wan, dia cakap Hafidh lately dia suka mengamuk, tu tanda ada adik, lepas tu susu lin semakin sikit, kerap pump pun still sikit. Itu 2 reason kuat mak wan. 

Lin still tak percaya lagi. Nak buat UTP pun tak kuat... aiiikkkyak... kalau -ve, rugi duit je beli, kalau +ve, mesti arrgghh.... tak tahu nak cakap apa. 

Masalahnya, Hafidh terlalu manja dengan Lin, tidur nak kena kepit, bila menyusu mesti nak lama2. Alahai... kalau ada adik, macam mana la dia... larat ker lin dengan perut, nak kendong hafidh lagi. Dah la baru beli "Mei Tai". Arrgghhh.... 

Gaji mummy daddy pula, ngam2 je. Cukup2 untuk kita bertiga. Tapi orang kata, setiap anak ada rezeki. Cuma mungkin sekarang mummy dengan daddy rasa sempit sikit. Lagi pun, lin baru semangat nak berkarier balik. Nak naik kan semangat bekerja. Mudah2 mudahan dapt naik gaji. Tapi kalau lin preggy lagi, apa kata orang atasan ye??? 


Protection da buat, tapi kadang2 mungkin terbabas. Mana kita tahu kan. Tapi, kalau Allah da tentukan, Lin Redha. D pun redha. D kata, Hafidh da besar. :) 
Sayu je lin pandang Hafidh masa D cakap macam tu. Cepat anak mummy da besar. 

Tapi itu semua belum tentu lagi. Tunggu da lihat je la...



with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

12 leave a massage here...

  1. jgn risau lin...anak ko yg bawak rezki tu nnt...kene slalu yakin slalu rasa cukup...org kata muda2 ni la nk buat anak ramai2...nnt dh besar sorg2 akan tolong ko...insyaAllah..=)ape2 pun...klau ko pregnant ke x ke...aku doakan rezki ko dipermudahkan..amin~

    ReplyDelete
  2. kalau ada isi, anggap la rezeki dari allah...lagi best kalau dpt anak ramai time muda ni kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih... itu la, Allah hanya beri yang terbaik untuk hambanya... :D

      Delete
  3. insyaAllah kalu ada rezeki terima dgn redha..hafidh dapat kawan nanti..insyaAllah nanti akan bertambah rezeki tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. amin... semoga dipermudah kan... :D

      Delete
  4. klu ade isi, boley je hafidh bekepit smpai 9 bulan kan. hihi. baby dah keluar, 'sorry hafidh. pegi main jauh2.' :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa.. sedih... kecian dia... tak sempat manja lebih... boy tak pe la kan... :D

      Delete
  5. lya faham situasi ni..
    mesti serba salah kan..
    mmg..n besarkan keluarga..ekonomi sgt pting skarang ni.. zaman skarang smunya nak duit je kan.. tp..mmg setiap ank dilahirkan dgn rezekinya.. tp.. semuan..harusah usha drp kt.. apa2 pon.. setiap ketentuan allah swt, adalah y tbaik.. andai ditakdirkan mgandung.. smemangnya inilah masa tbaik buat awk n husband.. kdg2 kt x nmpk lagi hikmahnyer skarang..
    cpt2 la buat upt test... tp.. ofismate lya.. 3 x buat.semuanyer -VE.. siap buat scan.. tp -Ve..period x dtg 3 bln.. last2 awl bulan aritu try buat lg upt y ke-4...akhirnya +ve,, & bila scan dh 2bulan++ pon.. ermm..ajaibakan ciptaan allah swt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lya... sangat bermakna isi komen awak... sy akan cuba redha dengan segalanya, dan percaya setiap yang Allah tentukan ada lah yang terbaik... thnks dear... teringin nak jumpa awak... :)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo