kbba

Latest Posts

.:: outing with family ::.

By 11:14 AM , ,

Salam... Hujung minggu yang menggembirakan... apsal?? sebab da gaji. hehehe... 

Sabtu lin kerja half day. Ingat nak ponteng, tapi tak pe la pergi je kerja bukan jauh sangat pun dari rumah 5km je kot. :D Selesai kerja lin ambil BIL kat LRT bandar tasik selatan. Nak citer ni, lama da menunggu. Panas 1 badan rasa nak meletup je. Orang da tak sabar balik nak jumpa hafidh. Hafidh berdua je dengan D. Risau gak la kan, meragam ker apa ker... 

Lebih setengah jam gak la menunggu. Takut tak jumpa tunggu dalam kereta, lin turun pergi cari tak jumpa gak, masuk pula dalam kereta. Haiiiyakkk ... nasib lepas nekad 10 min lagi tak datang cabut. Pandai2 la amik teksi pergi rumah lin. Pandai pula muncul tetibakan... 

Lepas tu balik rumah kemas barang2 hafidh, nak keluar, kena la standby everything. Makanan dia, pampers, baju... macam2 la. Lepas tu mandi solat choowww ker Low yatt. Jalan dekat tapi D salah masuk lorong tersangkut la dalam je... demn betul la... nasib Hafidh tak noty sangat... Port lin memang kat seat belakang, senang Hafidh nak main. Duduk dalam car seat memang tak la kan... Menjerit dia!.

Sampai je Low Yatt, Hafidh tengah tidur masa tu. Perlahan2 la lin keluar, letak dia dalam stroller. Tapi standby carrier gak. Takut dia nak mintak dukong. Jenuh nak dukong. Sampai je lift da jaga... hampeh je.

Jalan2 dalam situ atas bawah... bawah atas... sambil gantung hafidh kat perut.. wahaha... patah pinggang mummy nak. Akhirnya jumpa jugak la. Da settle beli laptop shuu hafidh, baru la boleh lunch pukul 6pm :( nasib mummy da mam mcd before balik kerja.. hehehe

Masa tunggu makanan sampai Hafidh mengamuk nak jalan2. Sabar je la. D pun bawa la di jalan. Lepas tu lin bagi hafidh makan. (terlewat time makan hafidh).  Lepas makan, comot sangat, then ternampak VVIP toilet. Nak masuk kena bayar RM1. Nasib ada tempat nursing dan mandikan baby. Lin pun tolok stroller hafidh masuk dalam tu. Siap je mandi, bagi susu terus, nanti keluar tak ada la dia mengamuk nak nen.

Selesai semua tu, baru mummy makan. Adoi... lapar da perut ni. Gara2 nak settlekan hafidh dulu. Baru tenang nak makan.

Ahad pula, kononnya nak pergi wedding di Puchong. Tapi gara2 tidur malam tak lena (hafidh meragam) kepala jadi tingtong. Bangun pagi, masak food hafidh, lepas tu siap2 bawa baju nak pergi kenduri standby mana la tahu nanti da sihatkan. Kami pun pergi makan dekat RAJU di PJ. Pergghh punya la ramai orang. Semuanya gara2 makan atas daun pisang.. apa da...

Lepas tu balik puchong, terus tidur sebab kepala tingtong lagi. Hafidh pula da kena masuk buaian. Tetiba teringat bag baju hafidh tak bawak. Macamner nak tidur umah mak wan ni??? aiyak careless nya mummy ni...

Lepastu, terpaksa la balik rumah semula. Gedik je kitaorang ni, kejap cheras, kejap puchong. Nasib muar tu jauh, klu tak sana pun kitaorang pergi. Balik rumah ingat nak sambung tidur. (tidur je kerja lin bila tak kerja) Tapi tak boleh, hafidh meragam lagi. Tak tahu la kenapa. Lately dia kuat meragam la. Asal nak tidur mesti meragam dulu. Da kena layan si debab ni, lin pun da hilang mood nak tidur, makanya dalam otak ni fikir la nak pergi mana lagi... hehehe

Tetiba siap2 cantik2 Pakai kan hafidh baju cantik2, Lepas tu D tengok pelik je, D tanya nak g mana, then lin jawap PETALING STREET. Tercengang daddy hafidh.

Kami pun pergi la PS tu... memula pergi lunch dlu kat nandos, pukul 6 lagi time lunch kami. Lepas tu baru jalan kat PS. Hafidh suka sangat tengok tanglong. Tunjuk mainan pun tak heran. Hai la anak. Sampai tertidur di perut Daddy dia. :)

Bila malam 2 beranak ni pengsan macam ni.....



comelkan???

love both much!

sekian...


with love ♥ 
.:: mummy/sayang::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo