kbba

Latest Posts

.:: preggy dan carrier ::.

By 12:07 PM ,

Lin terfikir masa preggy boleh ker pakai carrier. Dah la tengah kemaruk MEI TAI sekarang ni. Rasa sedih bila fikir da preggy tak boleh pakai lagi. Nak suruh D pakai, ermmm entah dia nak entah tidak. Sebab lin beli corak floral. :D 

Lin pun tanya dengan seorang member yang join baby wearing group. So dia bagi reference gambar2 yang mummy tengah preggy pakai carrier. Tapi mostly back carry la. Front carry pun ada tapi tak ramai. Itu pun masa perut kecik. Serius cute sangat bila carry baby masa ada perut buncit macam tu. ngee~~ 

Buat masa sekarang ni, lin still pakai lagi carrier MT tu. Hafidh makin lasak. Nak dukung macam tu je, memang tak la ye. Boleh jatuh di buatnya. Baru2 ni lin pergi pasaraya, tempat yang paling sesuai nak pakai carrier tu. Bila da ikan Hafidh kat perut, senyap la dia. Nak merontan pun tak boleh. Masa sedang beratur untuk timbang barang, ada makcik sorang ni tegur, tanya hafidh berapa bulan? da pandai jalan ke belum? Lin jawap je la. 9bulan baru nak bertatih... then mak cik tu jawap cucu dia setahun baru bertatih. Kagum tengok hafidh yang debab leh tatih masa 9bulan. Tapi, lepas tu makcik tu cakap 

" anak pak imam tu, anak dia sama baya dengan anak awak. Tapi mak dia mengandung lagi."

 motif makcik ni nak ckp pasal anak pak imam??? pak imam mana pun lin tak tahu. Kes nak ajak mengumpat ker apa ni??? dan rasanya kata2 mak cik tu terkena kat batang idung lin je. Sebab lin pun mengandung. chooii la mak cik ni. spoil mood shopping je. 

Lin pun bagi senyum kambing kat makcik tu da beredar. huhuuhh... Mungkin dia tak perasan yang lin preggy sebab lin pkai MT. dengan jean. Macam orang tak preggy.

Hari ni, lin google pasal MT dan preggy mom terjumpa few gambar yang menjadi inspirasi. 


Kedua dua gambar ni pakai carrier MT. Nampak macam terseksa kan. Kenapa tak suruh laki je yang carry. hihihi tapi, lin rasa lin pun akan pakai macam ni. Dukong anak memang best. asal pandang je dia nak cium... hihih heaven je rasanya. So sekarang tak perlu nak sedih2 lagi. MT still boleh pakai as long tak memudaratkan. Kalau rasa anak tu tendang perut, tu tak boleh la kan. Anyway lin ada terjumpa ni. So kalau nak reference boleh baca kat sini. >> link <<  dan >> link << atau pun sesiapa yang pandai menjahit, nak jahit sendiri kat sini ada tunjuk cara jahit MT. Sila la tengok. >> link <<
 


with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. xder masalah pun nak peknen kalu anak kecik lg,akak pun kalu bole nak peknen cepat2 ni ha..sbb tahun depan dah 35,kalu bole pastu xnak dah la,nak besarkan anak2 lak hehe,tp kalu rezeki ada akak terima je

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo