kbba

Latest Posts

.:: untuk pertama kalinya ::.

By 1:49 PM ,

 Untuk pertama kalinya hafidh tak nak DF. Serius sedih nya. Hafidh tak nak setiap kali lin bagi nen kat dia. Dia tolak sambil marah2 dan garu kepala. Puas pujuk. Buntu di buatnya. Lin tahu kenapa dia tak nak. Sebab susu sikit. Tapi, lin bagi je, dengan harapan hafidh boleh rangsangkan supaya susu keluar semula. Tapi, Hafidh da besar, bila dia haus xdapat susu dia da pandai marah2. 

Sedih sangat. Last sekali terpaksa panaskan EBM untuk hafidh minum. Laju je dia. Dah la EBM tu untuk stok monday. Boleh pula dia habiskan masa wekend hari tu. Stok FM memang xde kat rumah Lin. Tak keruan juga la. Last sekali lin bagi air suam. Tapi dia main sembur2. Macam tahu je air tu tak sedap. Hai la anak. Bijak! 

Masa nak tidur tengah hari, lin pujuk dia. Marah2 kejap, minum la sayang... cian nen, nanti susu tak nak keluar... pujuk2.......................................................................................... 
















dan dia hisap juga. Lega rasa hati. Alhamdulillah... 

Yaallah... tkut sangat hafidh tolak DF lagi. Walaupun dia tak fully BF, biar la dia DF masa tiap kali bersama lin sampai 2 tahun. Lin berharap sangat... :( 

huhuuhu sedih...


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. lin...last week ameer demam, pastukan dia tiba2 cam xmau df de dlm almost 5-6jam tau.. takut gile etty..xtau nape..but now dah ok..ish sedih sgt if one day terpreggy or kne wean off..huwaaaaaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. etty... memang sedih dan takut... lin rasa susu drop sbb preggy. sbb semua baby da amik.

      Delete
  2. alin...BF aku dh tau...DF dgn EBM tu ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tina...DF = direct feed. EBM = Expressing breast milk.
      :D

      Delete
  3. kalau amek supplement tak blh ehh lin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm... lin mkn habbatussauda dengan minum susu kak. sama je. lin tanya kawan yang amik shaklee, masa susu dia drop still same je. tu yang tak nak amik shaklee sbb mhal :D

      Delete
  4. sama mcm ank ofismate lya.. sjk ibu dia mgndung ni.. dia dgn sndirinya mmg xnak menyusu.. agknyer normal camtu.. cuma ye la..kt lak rasa sedih & khilangan bila tba2 rutin y biasa buat tu dia dh xnak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul... tp lin br tahu, ada orang kata, susu ibu mengandung masin. sebab tu dia tak nak.... nth la, tak rasa pun... ;)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo