kbba

Latest Posts

.:: kesihatan yang tak menentu ::.

By 9:28 AM


 Dah mengandung, faham2 la kejap2 ok, kejap2 tak ok. Kalau dulu masa tak ada anak boleh la nak rehat panjang kan. Baring je seharian pun tak pe. Sekarang da ada anak, sakit ke tak, still kena bangun. Bangun untuk bagi dia makan, mandi, masak untuk bubur dia. Kadang2 tu berjalan pun terhuyung hayang. 

Nak lepaskan semua D buat macam tak sampai hati pula. Bab masak bubur tu mmg la senang kan. D memang boleh tolong, tapi bab bagi makan kt Hafidh, memang susah. Lin pun kadang kena garang2 baru hafidh makan betul2. Kalau tak, asyik nak main je dia. Bab makan memang tak leh bagi D handle. Sebab D soft sangat. Nanti anak dia geleng sekali dia da kata anak tak nak makan. 

Rumah bersepah tok sah cakap la kan. Kerja2 manik pun tergendala. Kalau boleh asal ada time je, nak tidur. Kepala ni rasa berat je. Kadang2 sampai mata sakit dia. Seksanya... :( 

Dulu masa mengandungkan Hafidh, tak teruk sangat pun. Sebab duduk rumah mak kan. Kalau tak larat duduk dalam bilik 1 hari pun tak pe. Pastu layan citer korea. hahah. Nak MC kerja pun kena fikir banyak kali. Asyik la MC, EL lin ni. Segan plak. Dah la tak lama lagi nak maternity leave kan... 


Sekarang ni, tak boleh la lewat makan. Kalau lewat sikit masuk angin la badan ni. Tu yang muntah dan pening2. Semoga lin di beri kekuatan untuk terus bekerja sebagai ibu, isteri dan designer. 


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. sabar ye...cube rht kan diri..dan makan bayk vitamin k..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zuraida... thanks. itu la sekarang tengah cari suplement yang sesuai...

      Delete
  2. bersabar ye lin..mcm tu la bila peknen ada anak kecik lg,mcm akak dulu la jugak,sampai nak bersalin pun adam masih nak berdukung jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak... lin pun ada gAK imagine situasi macam tu... uhuhuh...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo