kbba

Latest Posts

.:: ketara sangat da ::.

By 2:52 PM

Assalammualaikum.... 


Fuuhhh... tarik nafas... lepas.... buat 3x. 

Ok. punya la susah nak update blog this week. huhuh sedih. Bukan tak ada cerita nak update. Ada.. banyak pula gambar nak kongsi, cuma malas2 je mood ni. 

Owh.. sekarang usia kandungan lin da masuk 15week. Officemate sorang ni pun preggy gak. Da masuk 4 month macam tu la. Tapi perut dia comel je. Perut ku pula??? membulat. Adoi... KPI tak settle lagi ni. Kalau boleh biar la lepas settle semua tu, baru dorang boleh tahu. Lin tahu dorang tak kesah. Tapi, lin kan baru lepas cuti lama. Then, tahun ni pula asyik bawak Hafidh pergi checkup hospital. Pastu, continue lagi cuti panjang. Nanti apa pula dorang anggapkan. 

Bukan lin nak menyesal sebab preggy awal, cuma buat masa sekarang akan rasa tak selesa kalau orang tahu. Tahu je la mulut2 orang kan. Makcik2 yang da tahu tu siap tanya husband tak marah ke mengandung lagi??? lin macam tercengang jup. Apsal pula la laki lin nak marah. Lin mengandung siapa yang buat kan? Mesti la dia tak marah. Over excited ada la. 

Sekarang ni, lin da boleh rasa kena kick. Logic tak? entah la sebab aritu, lin bebel2 dengan D. Pastu kena kick 2 kali. fuhh.. D siap gelak kan lin ckap adik tak suka lin marah dia. Ada2 je. 

Perut makin membesar, sebenarnya lin suka perut bulat macam ni. comel je rasanya. Baju sekarang pula asyik pakai baju kurung je. Sebab dia straight je kan, no shape, dapat la lindung sikit. ;) 
Tak kisah kalau dorang tahu. Apa yang penting, lin sekeluarga happy nak sambut ahli baru. Semoga rezeki pun bertambah. Aminnn... 
 


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. haha..lawak je..nape nak marah plak..cik abg ready tu..lin bestnye..nak gak..masih mencuba lg ni..harap2 dapatlah join angkatan thn dpn or 2014..

    ReplyDelete
  2. mulut org ni mcm2 kan.sabar je lah.anak tu kan rezeki ;)

    ReplyDelete
  3. kayrul dulu memang segan sangat bila preganant...memanjang jer pakai baju kurung...bila perut dah besar baru la pakai blousse utnk preggy...mujur la perut tak besar sangat...hehhehe

    ReplyDelete
  4. ahaaaa, masa nunu second pregnant pun oorang sibuk kata jugak tapi kita buat biasa je.banyakkan doa agar kita kuat untuk jaga naak anak kita...:)

    ReplyDelete
  5. mulut org mmg mcm tu lin..biarkan je dorang nak tau pun,itukan rezeki dari Allah kenapa ada yg nak mengata pun taktau la kan

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo