kbba

Latest Posts

.:: Aksi dan ragam Hafidh bila da setahun ::.

By 11:00 AM ,

Salam... before lin update pasal besday Hafidh, lin nak update pasal Hafidh yang da setahun ni. Auuwww... mummy ko still teruja nak!. 

Selain kes ragam Hafidh yang lin post sebelum ni... >>link << & >>link<<, Macam2 lagi sebenarnya ragam abang manja sorang ni. 

Bulan Januari ni, bulan akhir Hafidh tinggal dengan mak wan. So, biar la dia manja2 lebih sikit dengan mak wan kan. Tapi, bukan manja sikit.. manja banyak. Yang teramat OVER... nak... 


  • Hafidh sekarang tak boleh tengok orang berdiri. Tak kira la siapa, mummy, daddy, mak wan, tok yah, cik dah, cik su... kalau dia nampak confirm melalak mintak dukong. Da dukong, bukan senang nak duduk. Dia bantai menangis lagi. PENGSAN!!

  • Hafidh sekarang time makan berterabur. Dulu, pagi, tengahari,petang. Sekarang tunggu dia menangis, baru bg makan. Bukan nya lin nak tunggu dia lapar baru bagi, tapi, kalau bagi ikut rutin dia, dia makan main2 pastu sembur2... pastu sikit je. Jenuh nak menunggu. Tapi kalau kita bagi time dia lapar, laju je habis. Senang kerja. =D

  • Makan pula, kalau sorang je, tak mahu. Nak makan ramai2. Kongsi2, rebut2. Baru dia makan. Kalau sorang, puas la kita pujuk, sambil duduk kat kotak mainan. Sambil makan, sambil main. Kalau rumah lin plak, kena bagi makan dekat balkoni rumah, sambil tengok pemandangan, tengok kereta, lori, baru dia makan. BERTUAH betul budak ni. 

  • Bila nak tidur pula,  Hafidh akan buat pusingan 360 darjah. Lepas tu massage badan mummy dgn daddy dia, guna kaki. Kami redho je la. Tahan sakit, pura2 tidur. Kalau layan memang tak tidur di buatnya. 

  • Mandi sekarang ofkos tak mandi sinki lg. Mana nak muatnya. + sekarang da pandai berdiri, kalau berdiri dalam sinki memang kalut la mummy dia. Mandi kat bilik air. Siap duduk kat bangku kecik lagi. Comel sungguh. Lepas tu, tiap kali kita siram air, tak nangis cuma tangan dia terkitai2 je. Da puas duduk nak berdiri pula. Pas ni cepuk2 air dalam besen. Suka sangat main air. Kalau Daddy dia suka la melayan lama2 dalam bilik air. Dengan mummy kejap je. Nanti selsema. 

  • Bila lin dengan D nak pergi kerjakan, dia bantai menangis2. Macam nak kena tinggal lama je. Pastu kalau orang yang nak amik dia tu tak berdiri, dia tak kan nak. Dia hanya nak orang yang berdiri or pakai tudong. Konon2 orang tu nak bawa dia jalan2 la. 

  • Bila kita ckap "bye bye" otomatic tangan dia pun melambai2. Kalau lin buat flying kiss, tangan dia terus kat mulut... =) so sweet anak mummy. 

  • Bila azan, tetiba Hafidh akan tadah tangan dan sapu kat muka. Konon amin... 

  • Bila orang baca doa, Hafidh cepat2 tadah tangan dan amin sebelum habis doa. 

  • Bila baca bismillah pun sama, dia akan tadah tangan da amin.. Kadang2 tu, sengaja je baca bismillah, Hafidh tengah main pun boleh aminnn...

  • Da pandai salam dan cium tangan. 

  • Kalau menyusu, kaki tangan sume terangkat. Konon feling2 susu tu sedap sangat la. 

  • Bangun pagi, masa besday dia, lin wish Happy besday.... dia dengan muka riang tepuk2 tangan... uhuuhhu sweetnya... Bila kata "hafidh clap...." dia terus tepuk tangan... bijaknya anak mummy ni... 
Adoi.. macam2 la kerenah dia sekarang ni. Tapi, alhamdulillah.. banyak juga yang posititvenya... Semoga Hafidh terus membesar dengan baik dan soleh ye sayang... 

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. suka baca perkembangan hafidh...

    ReplyDelete
  2. Bermanja sementara adik x kuar lg...hihi.. :) nnti ble adik dia dh lahir..mst hafidh cerdik.. tp dia x mnja ngn mummy dia dh.. cm irfanlh.. smua nk papa je... mama x mau dh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi itu la... mesti dia pandai bawa diri...

      Delete
  3. pejam celik ..dah setahun pon usia hafidh...
    seronokkan tgk pkembangan ank.. lya dulu pon eksited sgt nk tgk pkembangan di usia setahun.. alhamdulillah.. nanti byk perkara lagi y hafidh nak terokai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak mmg anugerah terindah... =) suka tngok bila dia buat mcam2..

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo