kbba

Latest Posts

.:: anakda Hafidh Aryan demam ::.

By 10:36 AM , ,

Menjelang tahun baru ni, macam2 dugaan kami hadapi. Tapi, kami tahu, setiap kejadian mesti ada hikmah ... Kami redha... =)

Hari ni, 2013011 genap 3 hari dia demam. Rabu petang, lin dapat msg dari mak wan, cakap Hafidh demam. Then, after lin tnya teruk ker? Mak wan cakap ok lg. Since malamnya lin mmg ada checkup di Clinic Puteri, so lin bgth mak wan, malam ni pergi clinic sekali je.

Masa lin tengah meeting, mak wan msg lagi, bagitahu yang hafidh muntah2. Mula la risau. Tapi, cuba tenangkan diri, habis meeting call D. D cakap tunggu la malam bawa dia. Tapi, lin tetap risau. Lin suruh D balik awal. Masa tu da pukul 4pm da pun. Tak kan campany tak faham kan.

4.30pm, D msg cakap OTW. Lega rasanya. Lin pun inform my manager ckp nak balik awal anak high fever. Dia jawap OK. Tu je la jawapan dia boleh bg. Tepat 5pm D sampai.

Sampai je Puchong, tengok Hafidh da tidur. Muka dia memang sedih sangat. Merah bibir. Sedih je mummy tengok. Bila Hafidh terjaga, lin terus bawa dia pergi klinik. Tapi bila doctor check suhu dia da turun. 37.2. Tak kesah la berapa. Tapi bila pegang kepala dia memang boleh rasa panasnya.

Dari clinic sampai ke rumah, Hafidh bersandar je dekat dada mummy. Lemah sangat la tu. Masa lin tengah2 nak bayar, Hafidh tetiba muntah lagi. Habis baju D. D settlekan Hafidh dulu before kami gerak balik.

Sampai je rumah, lin terus bagi ubat. Lepas tu tidurkan dia. Doctor pesan lepas bagi ubat muntah, 30min, jangan bagi makan apa2 pun. Lama gak la hafidh tidur. 8.30pm mcm tu, baru dia bangun semula. Dan badan dia memang da kurang panas. Semangat nak main pun ada. Lega jup hati.

Keesokkan paginya, Hafidh still panas lagi badan dia. Lin risau juga, nak pergi kerja pun hati tak tengang punya sbb anak tak sihat. So, lin buat keputusan nak jaga Hafidh tapi, di rumah sendiri. Sambil jaga Hafidh boleh gak mengemas kan. Alang2 da cuti.

Masa lin jaga Hafidh, lena je dia tidur. Lin da keluarkan dia dari buaian, tetap nak tidur gak. Layankan je. Letih sangat la tu. Tapi, yang sedihnya dia tak nak makan. Bila suap, dia luahkan balik. Risau da hati ni. Bagi dia kuah soo hun, dia suka, hirup macam sedap sangat. Sambil2 tu la lin selitkan nasi sikit2. Bagi bubur sekarang langsung da tak nak... risau la..

Malamnya, tetiba badan panas lagi. Hati risau balik, esok da kena kerja. Mana leh cuti bnyk2 hari. Kang melompat manager tu. Cakap dengan mak wan, tolong jagakan untuk 1 hari je. Sebab esok da cuti. Nasib nenek sendiri. so, dia faham la....

ni OTW balik cheras

bogel sebab muntah. Mummy punya tudung pun kena, uhuhuh

sedihkan tgk muka dia

menceriakan mummy yang sedih tgk dia...

suka tiap kali mummy tangkap gambar...

da pandai buat aksi lagi...

da sihat sikit, berjoget la kerja dia...

muka sedih, da panjat kerusi, tak reti turun, buat muka sedih...

dengar je bunyi kamera, terus senyum... anak2...









You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. siannya dia..nmpk muka x bermaya..tp msh cubaaktifkan diri.. moga cpt sembuh ye.. kaka asya pon demam gak ni..dah seminggu++

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo