kbba

Latest Posts

.:: bercerai puting ::.

By 9:53 AM

Sambil2 buat kerja, mood nak update blog tetiba datang. =) 

Sejak Hafidh dalam perut lagi, lin memang da niat tak nak bagi dia puting kopek (pacifier/soother)
Tapi, masalahnya masa hafidh dalam pantang, lepas mandi dia mesti menangis kuat2. Mungkin dia sejuk. Bak kata orang tua tu, menangis macam kena jirus dengan air panas. Bila dia menangis, kita pun jadi kelam kabut la kan. Da la masa dalam hari tu, nak kena tuam la, urut2 la... baru baby selesa. Tapi, bila da nangis camtu, apa pun tak boleh nak buat. 

Mak wan sibuk suruh bagi puting kat Hafidh. Dalam hati ni asyik cakap.. "ala... nanti anak jongang... "  tapi, yang suprise tu, pas bagi dia diam. =) tu dia. Tapi, tu bukan puting dia. Tapi puting pakcik iman dia. Arrgghhh sudah. Lama da kot puting tu. Sebab lin mmg tak beli puting lg. Nak tak nak, lepas tu kena la beli. 

Lin order online je. Beli brand Tommie tippee. Masa tu kan dalam pantang. So tak leh keluar rumah. Nak suruh D pergi beli nanti, dia beli yang entah pape. Baik beli sendiri. Sambil tu order untuk barang2 EBM hafidh. 


ini 1st puting hafidh... kelakar kan... mummy memang suka buli Hafidh.

Sejak tu, mula la Hafidh mengempeng dengan puting. Kalau menyusu, mmg susah nak lepas kan dia.  Tapi dengan adanya puting ni, lepas kan je cepat2 sumbat puting, nanti dia diam + tak menangis. Memang senang hati je tangok. Tapi, masalahnya lin takut hafidh jongang... uhuhuhhu 

ni puting no 3. Puting no 2 dia lin beli brand yang sama tommee tippee tapi besar sangat kot. Dia tak suka. Lepas tu ada orang hadiahkan set botol avent, dalam tu ada puting sekali. So guna la...
Bila gigi Hafidh memula tumbuh lin perasan gigi dia JARANG. Argghhh sudah. Sebab puting ker gigi dia jadi camni??? tapi tak jongang... nasib baik. Tak pasal2 mummy kena kumpul duit buat braces hafidh plak pasni. =D

Tapi, bila gigi dia makin banyak, makin cntik la plak. Sorry gambar yang leh nampak gigi hafidh tak ada la plak. 

Tapi, lately ni, Hafidh setiap kali kita sumbat puting dia mesti tolak. Kadang2 tu campak pakai tangan. Sejak tu lin da perasan dia tak suka puting. Hangin jugak anak bujang lin sorang ni. Kalau dia tak nak, dia campak jauh tu terbang. Abang2... 

Baguskan bujang sorang ni, Tak pyah la mummy dia sibuk nak tipu2 kata puting da hilang ke... letak jadam ke... dia sendiri yang tak nak puting. =) lega. bercerai secara sendiri....

ni rupa dia tidur tanpa puting... =) lena je....


ok tu je... =P Salam Mauridul rasul...

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. comelnya tido..baru tau kan....bukannya sedap pun puting nie kan....ank sy mia masa dlm pantang kuat nangis....beli puting tp mia tak mau....nasib baik...tp terpaksalah tahsn dengar jeritannya..tp masuk 2 bulan dia dah ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la dia tak nak puting... klu nak risau gak nak menceraikannya...

      Delete
  2. shahadah xreti isap puting..die pegi jilat..-_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih cute la shahada... jilat tu merasa dlu...

      Delete
  3. Hi..
    Anak i dah nak setahun tapi still isap puting.. time tidur jela.. pas dah tidur automatik dia keluarkan sendiri.. hihi. tapi tulah mmg dah niat nak bercerai talak tiga terus dgn puting.. huhu.. tapi MIL cakap, takpela kalau jongang, nanti maktok sponsor braces.. hehe.. cucu baru sorang boleh la kan.. anw, bgslah Hafidh.. takyah mummy susah2.. ;) hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi nurul... actually, in 1st stage mmg anak i ada tolak pas tertidur... lepas tu lama2 terus tak nak.. mgkin itu tanda awal dia nak cerai puting kot... =)

      Delete
  4. owh nampak seksi pulak bibir hafidh tidur tu. hehehe..harapnya sama macam susu badan. tak payah risau-risau erna nak ceraikan iman nanti.tiba masa akan cerai sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihi seksikan... lin pun geram je tgk... =D

      harap iman pun pandai cerai susu sndiri nnt...

      Delete
  5. anak2 kayrul semua tak hisap puting coz maknya takut anak gigi jongang gak...menangis pun pandai2 la pujuk suruh diam....budak2 kan mula2 tumbuh gigi kan jarang2 lama2 bila gigi dah banyak automatik rapat la...mujur la hafidh pandai tolak puting...tak yah la lin pening nak cari alasan...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih linp un memula tkutsangat ngn puting ni. tp nasib baik anak bujang sorang ni bijak... =)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo