kbba

Latest Posts

.:: 1st Mickey birthday Hafidh Aryan ::.

By 10:49 AM , ,

Pagi ni, dengan senang hati nak update pasal mickey birthday Hafidh. =)

Saat2 Kelahiran Hafidh setahun yang lepas, >>link<<  masih dalam ingatan. Betapa excited dan seronoknya. Walaupun sakit, memang ianya moment terindah. Dan tak sabar nak tempuh moment indah itu sekali lagi dengan kelahiran adik. Mungkin itu moment yang terakhir... siapa tahu... hanya Allah yang menentukan. Kita, sebagai hambanya akan mengharungi segala dugaan & kebahagiaan yang di aturkan.

Bila Hafidh menjangkau usia 6 bulan, Mummy da start fikir besday macam mana nak buat untuk celebrate Hafidh. Macam2 theme da ada dalam otak. Bila time free2 lin da mula google, Yang penting sesuai dengan budget, mengikut ciri2 islam, dan simple. Bila buat besday, niat memang 1. Nak raikan anak lin yang sorang ni. Memang dari dulu, kalau besday 1 year lin dan family mesti sambut besar2an. Lepas tu, baru la kecil2an. Antara keluarga je. =) Walau besar mana pun majlis atau party, doa selamat tu, adalah yang terbaik. Sebab tu lin tak nak buat dia tempat2 macam restaurant. Rasanya lagi afdhal di rumah. Orang pun selesa. =) Tu pada lin la. Jangan la ada mummy2 terasa plak. Lain orang lain pendapat. Kang tetiba buat entry marah2 ai plak... uhuhuh

MICKEY MOUSE theme... menjadi pilihan. Sebab colour yang digunakan tak bynk dan simple je. Tak crowded sangat. Deco2 untuk backdrop tu, yang lovely frenz yang tolong. Lin nak buat memang tak tercapai kaki tangan. Orang hidup normad. Mesti la kelam kabut. Dengan adanya kwn ku seorang ni, makan terhasilah deco2 yang sangat memuaskan hatiku... =) thanks dear qist.. Ok, kalau ada mummy2 yang berkenan boleh jenguk kat blog ni ye... Murah2 je. Kalau nak amik loose pun boleh...

>>link<< 
p/s: kami tak sempat hire photographer.. so gambar so.. so je la ye...

backdrop

mummy dan kepala mickey...

daddy dan shuu...

bergambar before potong kek

menyakat anak jiran... =)

photo booth

si kecil ni pun nak gak..

besday boy dan belon2...

berphoto dengan ddy

as simple as i wish...

tq unie qist...

MICKEY CAKE, pula lin special request from my another lovely frenz. Pandai mummy hafidh nak budgetkan. Pilih kawan2 je... dapat la special price. Dalaman lin request rainbow.. Luar, harusla cheese dan berbentuk kepala mickey. Tapi nak simple2 gak... tak pyah lukis2 bagai. Kang makan hilang gak rupa dia. =)
Kalau mummy nak tempah boleh g order kat sini ye... >>link<< rasa memang sedap. Separuh hari, 1 kek da habis. Hhuhu nasib ada 2 kek. =)

layan gambar kek pulak.

cantik tak???

tinggi nya...

aktiviti besday paling best mkn kek

time potong kek

pandai pulak anak ai tgk kamera...

rasa sikit...

ermm... sedap....

turn mummy suap plak...

turn tok yah... mak wan?? busy layan tetamu

tengok cikman dia mkn... berselera...

yeah.. sedap.. tp tak boleh mkn bnyk. Nanti allergic.
BAJU FAMILY pula, ni ramai yang tanya kat mana tempah. =) Ok lin tempah dengan bukan kawan. Dari tadi asyik lovely frenz, sekarang orang luar plak. Accually lama tau cari orang yang boleh buatkan baju ni. Ramai yang tolak sbb buat 3 pasang je kot. Lepas tu, biasa nya baju dewasa dorang tak buat. Dorang buat baju budak je. 3 bulan sebelum besday Hafidh akhirnya jumpa gak la orang yang boleh buat baju custom made ni. Harga pada lin memang berpatutan la. Tak tahu la kalau mommies lain leh dapat harga lagi murah kan. Ok kalau berminat, boleh PM or contact di sini
 >> link <<  Simple je...  Bagi saiz baju, nanti dia akan bagi quotation.



p/s: Material baju memang best... =)

Hafidh - baju size 2 year. Better beli besar dari umur dia..

Hafidh

Daddy dan Hafidh
FOOD pula, opkos la mak wan Hafidh yang masak. =) Lauk semua simple2 je. Ala-ala minum petang. Meehun goreng, Nugget, Bubur jagung, Puding koktel, kueh mueh, Popia goreng, dll la. Tak ingat da. Buat semua ala kadar je. Tak mampu nak meriah sangat. As long niat tercapai sudah la.

simple food.



Ok la. Nanti lin update lagi gambar2 lain. =) 

You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. bestnyaaaaaaaaaaaa....tema mickey...unik tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak mimi.. tema fayel pun grand jugak... bola lagi tu..

      Delete
  2. wow...sgt2 ceria & meriah.. msti btunkus lumus mdeko ni kan.. mm cantik sgt2 banner & kesemuanya la.. kena je dgn tema ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde la lya.. order ngn kwn je... =D

      Delete
  3. sangat ceria..mickey lg tu,moga hafidh membesar dgn sihat,berjaya didunia & akhirat ye

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo