kbba

Latest Posts

.:: cerita pasal adik la pulak... ::.

By 10:35 AM ,

Alhamdulillah.. adik dalam perut mummy ni, semakin besar da sihat. Berat badan pun da jadi yang sepatutnya. Semua orang sekeliling pun da tahu, yang lin preggy. Perut da tak boleh sorok. Lin pun da tak nak sorok. Suka perut buncit ni. =)

Lepas Abang Hafidh discharge ward aritu, lin amik kesempatan masa untuk pergi check up adik. Macam biasa, lin check up kat klinik dr. puteri. Dan lin akan tetap checkup kat sana sampai masa nak bersalin. Nak dr. puteri je. Tak nak doctor lain. Last month lin checkup dengan doctor lain, tapi macam tak puas hati la dengan service dia. Yela kita bayar dia kan. Kalau boleh nak dia check betul2. Kalau kat KK tu lain la. Free, macam ner nak check pun suka ati dia la.

Adik sekarang da 23week. Semua da sempurna. Jantina pun da ada.. nak tahu??? nanti la lin buat entry lain ye. ihhihi Lin pula tak ada masalah. Yang ada cuma 1. Berat lin naik 3.5kg compare dengan last month. Terkejut ok. Lin makan tak banyak. Kerja pun macam berat je, surpose memang naik sikit la. Tapi, tak tahu macam ner leh naik banyak macam tu. Bila tanya doctor, perlu ker minum air gula??? doctor tanya balik, nak ke minum??? ihihihih

Dr cakap tak perlu lagi. pergghh... lega. Darah pun ok, tak ada masalah. Semua ok la. Bila scan adik, adik diam je, dr boleh la amik ukuran kepala, tulang belakang. Tapi, bila tiba nak amik gambar celah kangkang, dia mula lari2. Puas doctor pujuk duduk diam2 adik... dr. nak amik gambar ni. Dalam 5 minit lebih baru la dapat shoot tangkap gambar. Noty gak anak mummy yang sorang lagi ni. ihihihi

Suka, lega hati mummy bila anak sihat dalam perut. Harap bila keluar pun dia sihat da sempurna macam abang. Comel pun macam abang ye... =)


sorry gambar tak clear... =)


You Might Also Like

14 leave a massage here...

  1. Owh...dah lama tggu entry psl baby nih...Tau Lin preggy pon bila baca comment2 Lin kat blog saya n Mimie aritu...

    Wah...nnt adik Hafidh lg tua dr adik Zameer la yer...congrate2! At least bukan bersalin bulan pose mcm na...huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhhuhu seram gak klu kena bulan pose ni. pening nak menganti.

      Delete
  2. semoga adik kat dalam tu sentiasa sihat2 ye.

    best la xyh minum air gula. sebut psl air gula pun dh rs kt tekak ni melekit2.huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhhuhu still awal lg eida... enth2 pas kat hukm nnt kena minum plak... ohooh

      Delete
  3. hehe.. fai esok baru gi check up kak. really enjoy the pregnancy momenat. tpi skrg ni perut fai masih boleh sorok lagi. kecik lagi kak, baru 17 minggu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih.. itu la... perut kecik, comel je...

      Delete
  4. Sonok nk jumpe bb..lg2 nk tau jantina die kan..:-)

    ReplyDelete
  5. nk teka la...mesti adik hafidh boy mcm hafidh gak....ape2pun...takecare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mmg suka main teka teki kan tina... uhuhuh

      Delete
  6. alhamdulillah..semuanya ok,moga lin dan baby terus sihat ye..

    ReplyDelete
  7. sekejap jer dah 6 bulan..memang perut dah takleh nak sorot la....mesti hafidh tak sabar nak jadi abang long

    ReplyDelete
  8. bestnyeeee.....rindu nak perut buncit balik...hihi...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo