kbba

Latest Posts

.:: Hafidh ASMA???? ::.

By 10:42 AM ,

Salam... 

Rentetan dari kes abang Hafidh masuk hospital hari tu, >> link<<   Hafidh di sahkan mengidap asma. Tapi tak serius. Ada time2 je yang boleh menyebabkan dia kena asma. Salah 1 faktor, cuaca dan kebersihan kat sekitar dia. 

Lagi pun, memang family background belah Lin memang ada asma. Huh... ingatkan lin tak kena teruk, anak pun tak kena. Rupa nya kuat juga gen dari belah lin ni ye. Tak pe la, asal da tahu dari awal, pun da cukup baik. So, pasni kena la lin pantau kesihatan Hafidh dengan lebih sensitive. 

Buat masa ni, Hafidh kena sedut gas yang di bagi doctor Bavani. Masa kat hospital, memang ada alat yang dia gunakan untuk sedut gas. Tapi, kat rumah dia bagi alat yang kecik sikit. Leceh gak la nak guna. Since abang sorang ni, makin melasak.. memang tugas bapak dia je la yang bagi. Kalau lin bagi, confirm kena tendang2 dengan Hafidh. huhuuh cian adik. 
ni gas masa hafidh kena umur 4-5 bulan macam tu...

yang ni, kena guna 4kali sehari.
yang ni pula 2 kali sehari
ini adalah alat bantuan untuk hafidh sedut gas. budak mana pandai sedut directkan.
Walaupun agak leceh bila hafidh kena guna semua ni. Lin tetap bersyukur, sekurang kurangnya paru2 hafidh da clear dari virus2. Doctor cakap lung hafidh very sensitive. Kemana mana pun kami pergi, Gas tak pernah lupa bawak. Even pergi checkup haritu pun kami bawa. Sampai doctor siap kata, bagus mummy... bawak semua sekali. Anything happen, bawa semua ni juga pergi hospital. 

Semoga hafidh membesar dengan sihat... =) 

p/s: so far, umah bs nampak clean... tapi, macam nak hantar hafidh pergi taska... tapi, lately macam2 plak kes taska... penat sangat nak pergi umah bs.. naik tingkat 13 lagi... kejar parking... dengan perut makin membesar...  =( oh man...

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. bila anak2 sakit ni parents la yg paling risau.. mudah2an asma hafidh masih blh dikawal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la fai... lin pun harap asma dia boleh dikawal lg...

      Delete
  2. ala ciannya....haikal pun paru2 jenis sensitif gak...hari tu batuk teruk sampai doktor kasi ubat untuk kuatkan paru2...kena abiskan seminggu...mujur la lepas jer ubat habis batuk pun elok....takut jugak dia kena asma....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafidh dapat ubat kuat paru2 masa kecik lg. tp tak sangka boleh kna asma plak...

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo