kbba

Latest Posts

.:: sebulan di rumah Baby sitter ::.

By 11:00 AM , ,

Fuuhh... lama nya nak amik masa untuk update cerita Hafidh kat rumah BS.  Yela, since lahir, dia memang tak duduk rumah bs. So, tak tahu apa agaknya karenah Hafidh ni, bila duduk dengan orang yang tak kenal.

Jarak antara rumah bs dengan rumah lin, plus pergi office, sehari dalam 30km perjalanan dia la. Agak ok dari perjalanan ke puchong.. huhuhu dlu hantar puchong, sehari dalam 100++ km. Jimat sikit la kan.

Rumah bs ni, flat je. Memang susah la kan kalau hantar anak rumah flat. Nak kena kejar parking, parking tak berbumbung. Hujan memang masalah besar la. Mana nak gendong anak. Nak gendong bag. Kalau bagi Hafidh berjalan, dia main2. Rasa lagi penat dan lambat. Baik dukong je dia.
Nak dukong pun masalah gak. Perut mummy dia ni, makin memboyot. Sangat mengah woooo....

Demi mu anak... terpaksa la mummy buat semua tu. 1 lagi masalah, nak rempuh jem. Memang stress sangat. Jem kat taman connaught memang teruk sangat la. Kalau takut2 nak menyelit, memang tak sampai ofis la.

Dah la jem amik masa kan. Macam mana agaknya ragam hafidh dalam kereta??? fuhh... puas la lin kena pujuk dia. Susu memang sentiasa standby. Takut kang kalau2 haus dia, senang sumbat. Kadang2 tu, puas bagi dia mainan, takut dia bosan. Tapi, dia buang ke bawah. Huhuhuh... Macam ner tu? Nak kutip balik, memang tak la kan. Kang ter kiss plak kereta depan.

Memang banyak sangat la dugaan lin nak kena hadapi masa hantar dan amik hafidh. Kadang2 memang stress. Lagi2 bila hafidh mengamuk dalam kereta. Tapi, bila sampai rumah, Ya Allah, leganya rasa.

ni la aksi si abang bila boring dalam kereta. isap ibu jari kaki la...
kaki mesti nak keluar kan macam tu. Protes sbb kena ikat. uhuhuh
Tapi, kebaikannya hantar rumah bs, opkos la kita rasa anak kita dekat je dengan kita. Hari2 tengok ragam dia. Masak pun sempat untuk daddy dengan hafidh. Siap bawa bekal pergi rumah bs dengan ofis lagi. Cuma badan memang letih la. Nasib d boleh tolong. Tolong sidai baju. Kemas2 apa yang patut.

Pagi2 lin bangun pukul 6.30, memang sempat mandi, solat bersiap. Hafidh D yang tolong siap kan. Kadang2 tu, kalau rajin, D mandikan dia sekali. Tapi bila hafidh sihat la. Tu pun dengan air suam. Tak ada la dia tak selesa.

Siap je hafidh dengan mummy, D akan hantar sampai parking kereta. Senang sikit la kan, tak payah nak dukong dia. Sekurang kurangnya tak de la kita terkejar2 laki sedap tido. Sama2 bangun awal kan bagus. Tapi, D tak sambung tidur balik pun. Kalau tidur, confirm lambat pergi kerja. Kalau rajin, dia buat breakfast unutk diri sendiri. Hhuhuh, sorry tak sempat nak buat. Nak bangun awal, badan letih sangat. =(

Semoga lin tabah la nak hadapi ujian lagi. Ni perut da besar, rasa penat sangat nak dukong Hafidh. Tapi nak biarkan dia jalan sendiri tu susah la. Kalau hari santai2 tak bekerja, boleh la layan dia jalan2 macam tu kan. Nanti, bila ada adik pula macam ner agaknya lin kena uruskan 2 orang sekali. Pening fikir kan benda2 ni.

Nak cari bs lain, Hafidh macam da selesa je dengan mak ni. Lagi pun lin lagi suka orang yang lin kenal. Tak kenal risau kalau benda bukan2 jadi. Sekarang ni, bukan boleh percaya sangat. Amik amah, dera anak orang. Tak luka,lebam, di lambung2. Dalaman plak effect dia.
Hantar taska, kes dera la, penyakit la. Ramai sangat orang la.... tersedak la... Banyak yang negative dari positive.

Semoga ada jalan untuk setiap pemasalahan yang datang. Always positive... =)

hobi baru, suka sangat dengan stereng. Kalau da sampai rumah tu, dia la yang akan bunyikan hon untuk suruh daddy turun amik dia. =)
buat muka sedih susu da habis. Nak buat macamner nak oiii... kat rumah baru sambung ye.
issshhh mummy bukan nak prepare!
ni time mood baik, mintak nak salam...
ni la rupanya bila malam hari, keletihan...
suka tengok baby tidur...

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. comel nye dia tido... kat mane2 pun dia boleh lelap ek. haidh..hafidh.. :)

    ReplyDelete
  2. Consider dekat jgaklah bs hafidh dgn umah lin kan. Looking that hafidh ok n seronok je duk dgn bs kan.

    ReplyDelete
  3. Tu la Lin...itu jugak yg Na duk pk ari2...
    skrg nk uruskan sorg anak pon kdg2 terkejar2, dh tmbh plak uruskan baby lagi sorg nnt....aish...lg2 time nk bersiap g keje pagi2 kan...huhhu...Moga Allah mudahkan jalan tuk kit nanti..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo