kbba

Latest Posts

.:: Adik dah tujuh bulan ::.

By 10:53 AM , , ,

Alhamdulillah... Hari ni, 20130321 genap la usia adik 7 bulan. Tapi, 7 bulan dalam perut mummy. 

Adik so far active, suka main ngn Abang Hafidh.. Asal abang landing je kat perut mummy mula la adik gerak2 kat bahagian yang ada abang tu. Pandai la anak mummy ni. Kadang2 tu, bukan abang je kena kick, daddy pun kena. Hahahah.... 

Cepat masa berlalu. Sekarang da 7 bulan, banyak benda mummy kena settlekan. Baju adik tak basuh lagi. Adik pakai baju abang dlu ye. Baju abang tu, banyak lagi yang elok2. Sebab abang cepat gemuk. Tak muat, mummy simpan. Nasib mummy simpan. Kalau mummy jual, kena la beli baru. Tapi dont worry still ada baju baru gak. Nanti mummy beli ye. =) 

Target bulan April ni, nak basuh semua baju adik, then simpan dalam kotak. Sebab kalau masuk dalam bakul, nanti berhabuk plak. Or kalau masuk dalam drawer, nanti nak pergi rumah makwan kena punggah lagi. So, mummy standby awal2 masuk dalam box ye. Nanti mummy g beli box baju adik kat ikea. Yang paling besar tu. =) 


simpan dalam box mcm ni je la. tapi, choose yang paling besar la...

Lepas settle baju adik, mumy kena sterilize semua botol2 untuk buat susu adik. then, simpan balik dalam box dia. Senang la mumy nak buat stok susu  masa kat rumah mak wan nanti.Gambar box untuk botol susu kat sini. >>link<<

Ohhh lupa plak, adiknya sarung tilam ngn bantal tak settle lagi. Adoi... =( ukur tilam pun belum. Nanti la, da dapat tukang jahit yang leh provide kain cotton yang cantik2. Doakan mummy murah rezeki ye, leh tempah next month gak. Settle awal, ringan beban mummy ni. 

Sarung tilam yang lama ada. Tapi, apasalahnya kalau kita ada extra kan. Boleh tukar2. Baby playpen adik pun da sampai awal bulan aritu. Dugaan gak masa beli dan memasangnya. Syukur, settle da. Tinggal nak bawa dan pasang kat rumah mak wan je. Tapi, sekarang ni, mummy selalu masukkan abang kat dalam playpen, bagi dia main dalam tu, tapi time mummy solat je la. Sebab katil tu, mummy letak kat bilik solat. 

ni la gambar playpen adik. huuhuh besar tau. Kalau baby cot tu, comel je. Ni adik leh lenjan sampai besar. Dok main sama2 ngn abang Hafidh pun ok.
Errmm.. apa lagi ye, bag mummy dengan beg adik belum settle lagi!!
huhuhu kena settlekan gak ni, kang tetiba terberanak.. 

gruuppplll... 

entah apa je yang daddy packing kang. Macam masa mummy dalam pantang dulu. Daddy yang bawa baju pergi rumah mak wan. Tapi, semua baju daddy. huhuh... 
Pastu, bila mummy pakai baju daddy, macam sarung nangka la... sebab ketat, belum kurus lagik. huhuhu...


Lin ada buat few checklist untuk bersalin kali ni. Banyak lagi tak settle checklist tu... =( 
link untuk tengok wishlist  >>link<<

Semoga Allah permudahkan lin untuk bersalin kali kedua ni. Yang penting, hubungan dengan family dan sesama rakan baik. Mana2 yang silap tu, lin mintak maap ye, sedar atau tak atas kesilapan yang lin buat. Tapi, terpulang nak maafkan ke tak. Itu hak setiap manusia. Yang penting, lin da buat tanggungjawap lin.

Ok, next checkup nanti lin update cerita adik lagi... Happy 7month in mummy tummy adik... !!! love u... 


You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. semoga di permudahkan urusan lin. kejap je masa berlalu..dah 7bulan :)

    ReplyDelete
  2. kejapnye tuptup dh 7bulan adik..ish2..maketty plak rasa nebes nak bersalin..

    ReplyDelete
  3. Bukan abg hafidh je yg seronok, adik pun tak sabar keluar main dengan abg. Hehe seronoknya tgk lin prepare brg for new baby..

    ReplyDelete
  4. kite dah 8 bulan lebih.. anak sulung, hehe!

    ReplyDelete
  5. hai.. salam kenal,
    follower no.130
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
  6. Salam.. nk tnya kat mana beli playpen sweetcherry tu ye.. sy cari design tu di website takdela.. harap sudi share.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... hi anon.. saya beli 2nd hand. if interested WhatsApp saya, sy pun nak let go playpen ni. pakai masa dalam pantang je. 019-2523932

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo