kbba

Latest Posts

.:: cuti2 family ::.

By 11:00 AM ,

Lamanya tak bercuti... dulu masa lepas kahwin, sempat gak la  pergi honeymoon. Tapi dalam malaysia je. Tak cukup bertuah nak pergi ke Bali or mana2 romantik place. Lin ngn D honeymoon kat KK Sabah je.Seronok gak. Ada la gak memori2 tu kan... cerita dia kat sini ye.. >>link<< / >>link<< / >>link<< sila jangan muntah tengok2 gambar kat entry ni ok...

Masa pergi Sabah tu, lin da preggy pun. Tapi awal lagi la. Mabuk memang ada. Kadang2 tu, asik pening2 je. huuhhu sedih, seefood pun tak leh nak makan sangat, sebab bila makan akan keluar elergic kat muka. =(

Lepas Hafidh lahir, lin dan D pergi bercuti D di Cameron Highland. Tu cuti semperna anniversary kami yang pertama. Kami memang nak pergi dekat2 je. Sebab Hafidh kecik lagi masa tu. Best sangat. Siap bawa family lin sekali. Lagi havoc... lama sangat tak pergi cameron highland. Masa ni, lin sewa appartment je. Ok gak price dia. Entry dia kat sini... >>link<<

Tapi, last year, sempat gak la jalan2 kat Penang. Memang suka sangat pergi Penang ni... sebab apa??? rahsia... hahahah... later2 la cerita. Tu pun pergi sebab attend wedding member.. tak sempat kumpul duit lebih, klu tak mesti da jalan sakan kat sana. Entry dia kat sini ye.. >>link<< 

Kononnya untuk anniversary ke2 nak pergi jauh sikit la. Hafidh pun da besar. Tapi, apakan daya, tengah sarat la plak. Terpaksa la tukar plan. Last year plan nak pergi Indonesia. Tapi, bila fikir2 balik, susah dengan anak kecik ni, jadi cuti2 malaysia je la.

Kebetulan, office ada plan nak g Genting Highland boleh la Hafidh main2 kat sana. Tapi cancel atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Lin terus jadi buntu, nak pergi mana. Any idea??? Lin da ada idea. Tapi pergi yang dekat2 je la. Tapi, kalau ada idea yang lagi best, apa salahnya kongsi. Janji tempat tu selesa nak bawak anak kecik. 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Lin ada lah gak hanoymoon jalan2 sume tu. Hana langsung xde g mana2. Asal nak pergi mesti ada halangan. sob2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob.. sob.. sedih kalau macam tu hana. lin pun main paksa2 je laki pergi. hhihihi da beli tiket xleh wat pape la dia...

      Delete
  2. tak sempat jugak nak family...rasanya nak gi dekat dekat je la kot tunggu Fayel dah tegap jalan...last jalan family masa fayel 5bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btu2.. bila anak2 da tegap bjalan, baru la lega... =)

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo