kbba

Latest Posts

.:: Hafidh nak manja ::.

By 1:58 PM ,

Hari ni check BP... BP low... =(

Patut la asyik pening2 je. Jantung pun laju je... Harap tak ada pape yang merbahaya... Mungkin sebab risau sangat dengan Hafidh harini.

Semalam pergi check up, Hafidh OK sangat aktif. Nurse2 kat situ pun suka je main dengan Hafidh.
Berat dia 12.5kg. Tu dia...
Bak kata Mak wan Hafidh lebih berat dari beras 10kilo...

Ubat cacing nurse da bagi. Cuma belum bagi makan je lagi.
Semalam malam sempat gak jumpa kawan lama lin dan D dekat hotel pearl international.
Pukul 10 malam baru balik.
Tu pun sebab Hafidh meragam...

Tapi OTW ke Cheras, tak pulak Hafidh tidur. Tapi main2 je la dia.
Tak pula meragam...

Sampai rumah D dukong naik atas.
Lin suruh D tukarkan pampers Hafidh, lin pergi mandi dlu.
Banyak kali mandi semalam. Rasanya tak tahan panas da badan ni.

Lepas mandi, dengar D tidurkan Hafidh.
Dengar gak la Hafidh menyanyi2 ...
Lin solat dulu. Kemas living sekejap, pastu terus masuk bilik.

Hafidh terus terjah ke arah Lin.
D kata, rindu nak tidur ngn mummy dia la tu.
Tak lama lin kepit dia, terus lena.

Bangun pagi pula, lin kejut dia. Walaupun mulut bising, mata tetap pejam.
Lin bukakan lampu bilik... kelip2 mata dia... pastu terus senyum...

Lin terus pergi mandi. Jam da 6.30pg.
Tetiba D ketuk pintu, dia kata Hafidh nak mandi ngn mummy.
Amboi.. manja dari semalam ni...
Lin pun mandi dengan Hafidh. Tapi kejap je la.
Budak mana elok mandi lama2 pg2 ni.

OTW pergi rumah BS plak, jem teruk.
Ada lori rosak. Sakit je hati....
Hafidh plak tetiba mengamuk.
Bagi susu reject... Nak tangan lin.
Lin hulur... da pegang tangan lin, dia suruh pegang kaki dia plak.
Lin agak kaki dia gatal. So lin garu la..

Tapi dia tetap merengek2.
Lin marah dia. Dengan harap dia takut dan senyap.
Tapi, sebaliknya... dia menangis tersedu2.
Lin tarik tangan lin. Dia terkapai kapai mintak tangan lin semula.

Lin blur. Jam da pukul 8. Rumah BS pun tak jejak lagi ni.
Lin diam. Mati kan radio. Biar je dia menangis.
Nak berhenti pujuk, takut drag time lin plak nanti.

Sampai je parking, lin terus amik dia peluk dan pujuk.
Merah muka dia. Kesan garuk2 sebab mengamuk.
Lin lap muka dia, lap hingus dia.
Kesian, tersedu sedu dia...

Tak sampai hati nak masukkan dia dalam basikal.
Terpaksala mak buyong ni dukong dia.
Sambil jalan tu, cium2 dia.. pujuk... tanya kenapa macam ni...
Hafidh diam je.

Sampai je depan rumah BS..
Dia tak nak ngn BS.
Aduh... luluh hati mummy...
Kenapa dia hari ni. Kenapa sedih sangat.
Kenapa nak melekat dengan mummy dia je...

Nak amik cuti, baru je semalam amik half day.
Kalau asyik cuti, nanti ada masalah kerja plak.
Dah la nak cuti pak ngah dia nak kahwin,
Cuti bersalin... lepas ni check up adik plak...
Semua tu perlukan cuti.

Tabahkan je la hati ni.
Kental kan jiwa. Tinggalkan hafidh dengan BS.
Harap2 semua nya ok.
Tak sabar nak balik cium debab mummy sorang ni.




Tengok la muka sedih dia. Mengamuk ngamuk. Hingus meleleh...

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. cian hafidh..nak manja2 ngan mommy la 2..
    lebih kurang prangai nayli gak, nak tido berkepit ngan ibu je, kalu die terjage kt xde kat tepi, mmg menangis, pas2 bgn tido pg kalu kt ngah mandi, mnngis beria mcm ape..tp bl nak g keje die paham, mayb sbb nenek yg jage, n dok kat uma sendri, kalu anta umah BS agaknye mesti mcm hafidh, x mo pegi..

    ReplyDelete
  2. alolo manje nye abg beso ni..uih leh tahan gak bdn dia..kalah ameer..tah baru 10 kilo je kot xnaik2 dr masuk setahun dulu hehehe.. ni nak masuk 2 thn dh kot..ke penimbang klinik rosak??haha...

    lin take care..bp low rase pening semacam kan...hui berat je pale..

    ReplyDelete
  3. Lin..
    Sama la dgn Batrisyia..
    Maybe tahu lepas ni nak kena kongsi kasih dgn adik..
    That's why nak manja lebih..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo