kbba

Latest Posts

.:: kembali belajar ::.

By 9:52 AM , ,

Dah tua2 baru nak belajar!

Huhuhu.. nak buat cmner, bukan senang nak dapat peluang belajar free ni kan. Bukan nak sambung degree or amik master ker phd ker... tp nak belajar software baru je.

Syukur sangat dapat bekerja kat sini. Walaupun kadang2 tu berangin, tapi sebenarnya kat sini la tempat kerja yang paling senang. ihihihih

Dulu kerja selalu sangat balik lambat. Kena pergi site, out station, kerja ngn indon bangla, kena kacau ngn orang bawak jentera. Huhuhu macam2 la. Tu semua kenangan. Sekurang kurangnya lin rasa semua tu.

Before berhenti kerja dulu, lin sempat pergi kursus untuk " project management" . Sangat berguna. Dan all note lin simpan dan apply sampai sekarang.

Now, lin dapat peluang belajar 3D. Dah hampir 2 tahun lin kuasai software 3D max ni. Dulu lin reti guna sketch up je. Tapi tak pro mana pun, sebab tak ada orang nak ajar lebih. Tapi 3D ni, lin boleh kuasai lebih sebab ada pro yang guide lin kat sini. Even D pun kadang2 mintak macam2 dari lin untuk software 3D ni. =D

D la pengomen terbaik untuk 3D lin. Yang selalunya kena gelak la.. :P Tak pe, nak tunggu D ajar memang tak la kan. Lin memang susah nak faham D ajar.

Hari ni, dan untuk 2 minggu depan, lin belajar Adobe Illustrator. Nampak benda senang kan. Mungkin ada yang da tahu. Tapi, lin kena belajar lebih lagi. Mungkin boss ada planning lain la tu. Yang ajar pun lecturer dari Faculty Design. Interior Design biasa guna photoshop je. Kami bukan buat graphic pun. Tapi, di sebabkan lately banyak sangat design graphic kena buat, Boss pun suggest kami belajar software ni.

Memula tu malas. Sebab bukan naik gaji banyak pun. hahahaha... lalalla~~~ tapi, bila fikir balik, sekarang kita tak perlukan software tu, tapi akan datang mana tahu kan... kan... so ilmu tak rugi pun kalau kita belajar. =)

Tinggal 10 minit je lagi class nak start. Adoi, penat mak buyong nak berjalan. Tata blog!


You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo