kbba

Latest Posts

.:: mandi manda di gunung ledang ::.

By 9:44 AM ,

Seronok sangat tengok Hafidh Aryan mandi manda ni. Macam da besar sangat. Mana tak nya, sampai je kat sungai ni, lin sibuk2 nak keluarkan seluar mandi dia, dia da ajak turun nak mandi. Adoiii anak! sabar sikit ye. Suruh orang lain pegangkan dia kejap pun, dia sibuk tarik tangan nak turun mandi.

D pulak kena tiup pelampung. Sebab pump xde. Manual je la. Yang kelakarnya, tak besar2 pun pelampung tu. Last sekali abang ipar dia yang tolong tiup. Haaaa... baru ada rupa. Macam2 la D ni. =D

20130323 aritu, lin balik Muar, sebab adik beradik belah D semua da pakat2 nak balik  ramai2 nak buat barbeque. Memang seronok sangat la kan, bila berkumpul ramai2. Havoc rumah MIL. Kebetulan, Ucu D yang baru balik dari umrah pun join. Memang seronok la berborak.Dapat ole2 lagi... Jubah tuk abang Hafidh pun ada. tuk adik tak de la ye. Tak ada size kot. =D 

Masa buat bbq tu, Hafidh la orang paling menyibuk nak tolong Daddy dia membako. Jenuh nak ngejar dia. Takut jatuh kat api ke. Apa2 la. Dah la mummy dia tengah boyot. Nak kena main kejar2 memang spoil mood la. Nak makan pun tak senang. Huhuhu... Suruh main, tak nak. Sibuk nak jadi orang besar. tolong membakar. 

Gambo gelap. Ni pun amik dari FB abang ipar. Huhuhu. Lin memang tak ada masa la nak menangkapnya. 


Dapat cari tak mana Hafidh... tuuuu yang tengah menonggeng. Mummy dia da lapo, nak makan. Tapi, dapat bedal ikan seekor je. Huhuhuh... Tengok la badan ku yang macam di pam2... =(


Keesokkan hari plak. Sibuk da plan abang ipar nak g gunung ledang, Nak mandi2. Memang best la. Lagi2 musim panas ni kan. Cuma risau gak la ngn virus kencing tikus. Tapi, so far alhamdulillah... Semua nampak ok. 

Yang tak bestnya kan, kat air terjun gunung ledang ni, parking dengan tempat mandi manda jauh sangat. Penat wooo jalan kaki nak masuk ke dalam. Pastu kan, toilet dia ramai orang. Nak bilas badan memang berejam. Sebab tu lin tak nak mandi. Orang pmpuan kan susah sikit nak salin2 baju ni. 


Kegembiraan Hafidh yang sempat di rakam.
Sedikit pun tak tunjuk muka takut, muka sejuk... rilek je dia. Siap main tepuk2 air lagi.


Jenuh gak la D nak menjaga si debab mummy ni... 





Yang bahagian depan kebelakang. Yang belakang kedepan. Macam style.

Ni ngan sepupu dia.


Dah macam meniarap... 




Yang penting Hafidh enjoy. Nanti kita boleh main2 air lagi. Nasib baiklah kat rumah kami tak ada kolam renang. Kalau tak, ari2 ajak g swim kot. 


You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. geramnya tengok air terjun tue...rasa nak kuak lentang sekali...tue la sekarang takut sikit nak mandi sungai2 nie...kan wabak virus kencing tikus tue yang selalu cancel klu nak g mandi sungai

    ReplyDelete
    Replies
    1. geramkan... nak mandi kena ati la kayrul lin pun berbelah bahagi gak. tp bila semua orang da excited, ikut je la.

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo