kbba

Latest Posts

.:: preparation barang adik ::.

By 10:00 AM , , ,

Fuuuhhh.... happy 32 week adik... =) Seperti yang di janjikan... Mummy nk kena wash.. semua baju adik + baju abang yang da tak muat tu.

Last week kan mummy sibuk pergi ikut mak wan dan tok yah g melaka. Ingatkan tak sempat nak basuh baju adik. Tapi, sempat gak. Hari sabtu, before pergi rumah mak wan, mummy suruh daddy rendam baju adik dengan varnish. Sebab baju abang yang lama2 tu, banyak gak yang da kuning. Nak pakai clorox kuat sangat nanti bau dia. So mummy pilih varnish yang warna putih tu. 

Ahad petang pulak, balik je dari rumah mak wan. Process membasuh pun di jalankan. Tapi basuh pakai mesin je. Hahahah Tak mampu mummy nak hand wash nak. Nak suruh daddy basuh kecian plak. Dia kan jadi driver dari hari sabtu sampai ahad. Mesti nak rest. 

So, bila siap basuh, still tak sampai hati nak suruh daddy sidai baju2 adik tu. Makanya, lepas je dinner, mummy pun amik tugas sidai baju adik. Mummy sidai dalam rumah je. Sebab sekarang musim hujan. Takut nanti tak kering2 baju adik. Baju adik, 1 ampai tak cukup =( nak compare baju adik ngn abang, baju ada lebih 3x ganda tau. huhuhu... 

Semalam adalah sesi terakhir, melipat, menyusun dan menjahit baju2 yang terkoyak dan tertanggal butang. Sebab 2 hari ni, daddy amik alih tugas mummy masak tuk dinner. Daddy da makin pandai masak tau. Hehehe... i like.. =D 

Ni baju2 adik yang telah siap di lipat dan di susun dalam box. nanti nak pergi rumah mak wan untuk berpantang, senang la daddy nak bawak... 


Ni pulak kain bedung,  barut dan legging adik


Dalam drawer ni, mummy simpan sock adik. Banyak sangat sock abang yang da tak muat. So adik amik la... 


Yang ni, mitten dan booties adik... 



Lepas da asing2 kan benda2 kecik tu, baru mummy masukkan semua dalam box. Kang dd angkat kecik2 ada plak yang tercicir... 


Pastu, mummy kumpulkan semua barang adik setempat kat bilik belakang. 




Selesai kemas baju2 adik, sesi menjahit pun bermula la. Nasib baju koyak abang tak banyak. Dalam 4 helai je kot. Tapi tengah2 jahit, sempat gak g dinner dlu. =) 


Ok.. Untuk baju2 adik cukup la kot. Cuma mummy nak tambah barut adik. Yang ni mummy nak try jahit sendiri. Mesin jahit pun da ada.. hehehe... yeah...

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. wah byknye baju adik..hehehe..untunglah boleh pinjam baju2 abang hehe..yg dlm perut etty ni bilalah nak tunjuk gender tah..nebes mak..hehe..shopping ape pun x lagi ni..haiyooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... beli yang save color je etty... senang boleh pakai 2-2 gender...

      Delete
  2. seronoknya tengok...mujur la baju abang cantik lagi boleh la adik tumpang pakai plak...kayrul dulu, hadif semua recycle baju abang...cuma beli sikit2 jer tambah mana kurang

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi boleh kongsi.. kongsi je. lagi pun dorang cepat membesar nanti... =)

      Delete
  3. alin nk tny la..gambar ni ko letak watermark tu satu2 sebelum upload ke..ke dr blog ni bleh add watermark tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh tina... aku edit 1 per satu... uhhuhu xth la klu boleh set dari blog...

      Delete
  4. seronoknyer tgk lyn buat preparation ni... ok la ada brg2 abg hafidh y msh blh dgunakan..x perlu mbazirkan... lya dulu x smpat nk rasai semua ni...

    ReplyDelete
  5. wahhhh rindu sudah zaman2 cmni..
    njoy it dear..:) adik dok syok lg dok dlm tu.

    ReplyDelete
  6. wahhh..seronoknya preparation untuk sambut orang baru..hehe..banyaknya baju adik... besar box tu..senangkan..semua boleh muat satu box.. =)

    ReplyDelete
  7. mana yg bole digunakan lg,guna je balik,yg baru pun kena la beli jugakkan...akak pun buat mcm tu jugak lin

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo