kbba

Latest Posts

.:: Serindu Taj Mahal ::.

By 9:50 AM , ,




Yuhhuuuu... Mood feeling2 tengok serindu taj mahal semalam masih berbekas. Sedih wo cerita tu. Tersedu sedu lin menangis. 

Balik kerja hujan lebat. Masa drive pun kepala da tingtong asyik pening je. Sampai rumah, lin suruh D amikkan Hafidh dan lin pergi park kereta. Sampai rumah lin terus mandi dan berehat. Nak masak pun malas. Tapi ada bau2 harum ikan masin je. Mesti D da masak =D 

Mood nak bergolek pun datang. Tengah lepak tengok TV, D ajak makan. Tanya dia masak apa, dia jawap ikan masin sambal. Fuyooo sejak bila laki den reti masak sambal ni? Rupanya dia suruh mak cik kat opis dia masakkan. Huhuhu dia memang selalu cmni, tau. Tak kesah la. Janji sedap. 

Sambil makan, kitorang layan bola. Si hafidh pulak mengamuk2 nak mengacau. Last sekali, D bagi dia coklat smarties (balance besday dia aritu)  =(( baru diam. Pastu laju plak dia makan. Lepas bagi satu, masuk mulut cakap "nak"! bagi lagi, masuk mulut "nak"! amboi anak aku ni, lajunya makan, ker telan ni? confuse jup. 

Settle kemas meja dengan dapur, lin terus tukar chanel tv3. Sebab tahu Adi putra belakon. D pun pelik, eh bukan cerita ni da abis ker? (D pun layan cinta qaseh) Bukan, ni cerita lain, so D memang tahu lin minat Aaron ngn Adi putra, dia pun mengalah korbankan game bola dia. Suka mak buyong... :P 

Cerita ni lagi sweet dari cerita cinta qaseh tau. Sebab adi ngn wawa jatuh cinta, kahwin, honeymoon ker India tengok taj mahal dan sakit, mati kemudian meroyan. Hhhuuhuhuh sedih. Tersedu2 lin menangis. 

Dalam cerita ni, wawa tu da jadi tunang si shahz jaszle, anak bos dia, Tapi wawa tu tak suka pun, dia terima sebab tu anak bos dia. Tapi, masa dorang pergi bercuti, shahz jaszle bawak kawan dia si adi putra. Tapi, si wawa dengan adi ni terjatuh cinta pula. Cinta pandang pertama. 

Dorang ni bercinta senyap2 sampai hari perkahwinan wawa dan shahz jaszle. Tapi, wawa jadi pengantin lari. Gentlemen adi bawa wawa pulang, dan mengaku dengan semua orang. Dorang pun kahwin. Pastu g honeymoon ke Taj mahal. Masa tu ada la babak romantik sikit. I lioke... =D 

Balik dari honeymoon, wawa mengandung, dan adi putra di sah kan mengidap leukemia. (rasanya la) 
Hidup tak lama dan meninggal. Masa wawa mengandung 8 bulan pulak, anak dia mati dalam kandungan. Huhhuuh.. sedih lagi. 

Tapi, hidup si wawa ni, di bayangi suami dan anak dia. Dia masih tak boleh terima kenyataan yang suami dan anak dia dah mati. Pada pandangan mata dia, anak dan suami dia hidup dalam dunia dia. Hari2 buat susu, cakap ngn husband dia. Tapi, hanyala imaginasi shj. 

Bila shahz jaszle tahu benda tu, dia bawak wawa pergi jumpa pakar. Tapi wawa marah dan terus nak resign. Katanya nak tumpukan perhatian kat keluarga. (hampir gila dah ni, punya la sayang... ) 
Bila family dia tahu, family dia bawak dia pergi kubur, dan masa tu, baru dia terbayang balik, macamner anak dan laki dia mati. =( 

shahz jaszle bawak wawa pergi taj mahal. Kononnya nak tolong dia pulih. Tapi, terjumpa lelaki sama muka dengan adi. Tapi orang hindustan. Part ni memang lawak ok. tetiba cakap hindustan.. ihihihh Dari sedih2 terus tergelak. 

Masa tengah layan, nangis2 kan tetiba D cakap ngn Hafidh. 
"meh sini dekat D, jangan kacau mummy, dia tengah feeling tu, nanti esok pergi kerja mata bengkak" 

lin diam je... pastu D sambung lagi. 
 "Sayang, nanti D mati jangan macam ni tau. Tak redho tu namanya, tak terima qodo' dan qadar... " 

Terus lin tersentap. Terbayang bayang kalau lin hilang D dan Hafidh. Owwhh.... sambung tersedu balik. Dramatik betul la. =( 

Pastu, bila dah part adi putra ckap hindustan tu, terus da tak nangis, boleh gelak2 dengan D. Hafidh plak dah mengamuk2 nak tidur, lin suruh D bawak dia tidur dulu, lin nak kemas bag baju hafidh dengan iron baju kerja. huhuhu... 
 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. haah..aku pun ingat sambungan cinta qaseh...pelakon semua sama..tmpt pun sama..sava budget....ahaha..tp aku gk dh last2 je..sempat la tgk adi putra ckp hindustan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat ketara save bajet dia... tak leh blah bila adi putra ckp hindustan. hilang sedih aku.

      Delete
  2. huhu terlupa nak tengok...baca entri lin nie kejap rasa nak nangis pastu gelak plak...kena cari nie citer nie kat internet...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kayrul... layan memang best citerni... =D

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo