kbba

Latest Posts

.:: Terima kasih MooGoo ::.

By 11:00 AM , ,

Akhirnya... moogoo gak la menjadi pilihan hati. 

Sejak Hafidh masuk hospital ( >>link<< ) , dan di sahkan ada enzema. Hidup mummy dia ni memang tak keruan tau. Asyik google pasal product yang bagus je untuk Hafidh. Risau wei.. anak kulit menggerutu. Masa kecik Hafidh dapat masalah kudis kat kepala.Betul2 kat tanda lahir dia. >>link<<
Tapi masa tu lin guna cream gamat je. Tu pun suggest by MIL and SIL. Sebab anak SIL dulu pernah kena gatal2 1 badan. Tapi, pakai tu memang mujarab. 

Tapi, bila lin servey product or cream yang jual kat pasaran sekarang terlalu banyak bahan kimia dia. Kalau boleh lin nak guna bahan berasaskan natural. Ala2 remedy la konon... Terbaca pasal MooGoo ni, rmai gak la orang yang ada enzema guna. Sebab ianya homemade dan remedy. 

Try nak beli set trial. Tapi, macam risau tak sesuai je. Lagi pun mandian Hafidh macam da serasi dengan Eucerin. Cuma nak cari cream yang boleh sapu untuk full body. MooGoo memang boleh sapu untuk Full body. 

Lin tanya kawan, dia cakap beli kat farmasi Caring IOI puchong. Lin pun pergi, dan tanya dengan orang farmasi tu. Dia kata kena tengok kulit tu tahap serius yang macam ne. Kulit hafidh ni tak la serius sangat. So dia suggest yang biasa je. Kebetula ada discount RM10. Jimat sikit. Harga untuk 1 botol tu dalam RM68 kot. So dapat la RM58. Yang kecik tak ada. Kena beli yng besar terus. 

Di sebabkan mahal kan, kena la berjimat. So lin pergi la beli botol kcik untuk transfer sikit untuk BS. Kalau bagi bnyk2 cepat pula habis nanti. =) dasar kedukut...

Kalau mommies nak tahu lebih lanjut leh baca kat sini ye. >>link<< 

Hafidh pkai yang full cream. Rupa dia camni la. 

Cukup pakai ni je kot. Hafidh tak la se serius mana pun.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. etty beli set moogoo ade ISB, msm, nappy balm, shower gel..pakai semua smpi eczema ameer baik..now musim panas naik balik rashes dia..n bila time selsema menjelang rashes pun dtg..mmg kena pakai..masa awal2 pakai kena Tsw..oohhh memang horror..sbb penah pakai steriod based kan..so far mmg puas hati pakai moogoo..mak pak pun join pakai sekali hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecian kan bila rashes naik. lin memang pening dan blur selagi tak dapat cream yang betul2 sesuai. Bila gatal, hafidh menggaru sampai bdarah. pastu, bila pkai pampers, menangis2 sebab pedih.. kecian. Now semua da ok. cuma kadang2 je dia rashes...

      mak dia pun tumpang sekaki gak... time preggy ni, sana sini gatal, pastu garu, pastu merah2... sapu la sekali... =D

      Delete
  2. allene..mogoo adalah terbaik hehe...dia xde steroid..dan tak beracun..boleh pkai satu family,ank kwn sy eczema teruk smp darah2...setelah 6 bulan pakai mogoo...hasilnya mmg cun hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fieda setuju 100%... lin dah lama jatuh cinta ngn moogoo. cuma br berkesempatan nak mencuba. sangat puas hati. =)

      Delete
  3. i pon pernah try pakaikan farish moogoo ni...tp sbb farish xde eczema, so i tukar2 je products...hehe...tp buds best gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu klu hafidh xde enzema lin pkai brand pureen je.. ihhiihih

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo