kbba

Latest Posts

.:: hafidh - antara lolipop dan payung ::.

By 4:24 PM , ,

Fuuhhh....

Kan da cakap anak makin besar makin banyak ragam...
Patut la dulu mama selalu sangat pukul lin...
Sebab suka buat perangai... ihihih
jujur ni...

Masa wedding pak ngah Hafidh, lepas majlis akad nikah lin tak balik puchong.
Teman Pak ngah Hafidh tido kat Senawang.
Pak ngah da siap book hotel untuk kami.

Malam tu, semperna besday lin, D belanja makan.
Abang Hafidh ni, dia bontot panas sikit kalau duduk dalam baby chair.
Lagi2 yang jenis jalur2 macam kat kedai mamak or kedai tomyam.
Kerusi tu besar, so dia boleh berdiri.
Tu yang risau, kadang2 makan pun tercekek...

So pakngah dia pujuk bawak pergi 7 eleven.
Pastu bila sampai je kat lin tengok anak aku sorang tu sedap je nyonyot lolipop...

Mak aiiii!!


Lin tak ajar kot hafidh makan gula2 or lolipop...
Tapi tak nak kecik kan hati adik, lin senyap je la...
Tapi tak sampai separuh, Hafidh da bagi kucing makan.
Hiihihih gumbira dalam hati!


Tengok muka budak ni, macam sedap je dia isap kan...  T___T


Malam celebrate besday mak wan pulak, mak ngah dia belikan jeli tapi ada cucuk tangkai lolipop...
Sekali lagi lin menangis dalam hati... T_____T
Tapi sempat gak la bagi tahu, hafidh tak makan gula2. Tapi sikit2 boleh la.. =) senyum dalam tawar...

Payung!

Yang ni favorite hafidh.
Serius tau. Kalau u all jalan depan Hafidh pegang payung mesti dia akan amik.
Tak tahu la apasal. Tapi, kalau hujan lin bawa payung amik dia, mesti dia terus kejar payung tu.
Pelik2...
Tak bagi menangis macam kena pukul.
Stress...
Kalau kita pakai payung, dia pun sibuk nak pegang.
Macam ner tu???

Kalau kat rumah dia kaco daddy dia buat kerja or solat
Daddy bagi payung terus main.

Tapi, masalahnya. Kejap je main da menjerit.
Sebab payung tersanggut la...
Tak boleh tarik la...
Adoi la...

Ni masa dia angkat payung, bantai frame2 gambar



Ni masa dia tengah berusaha tarik payung yang tersangkut. 
Sambil menangis.. T___T



Ragam oh ragam...

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. hahaha...mcm2lah abg ni..
    ameer pun etty xajar mkn gulaa2..
    tup2 last 2 day papa etty bg gula2..beriye lah budak tu mkn..dh lame berkurun mintak dgn mommy n daddy xpnah dapat..tu jelah skali setakat ni...adoiii

    ReplyDelete
  2. ehhh kita duk kat senawang lah...heeee

    ReplyDelete
  3. hehe comel je mkn lollipop tu, nampak semangat :)
    ye la, kita pon kalau family buat camtu memang susah nk tegur tkot diorang kecik hati kn? xpe, kita doa dalam hati je la...hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo