kbba

Latest Posts

.:: Hafidh Dan CD ::.

By 11:00 AM , , ,

Cd...

Atau nama penuhnya Cloth diapers...
Lin ni bukan la mummy yang rajin sangat nak menukar diaper anak 2 jam sekali...
Tapi, kadang2 rasa memang berbaloi pakai CD ni...

Cuma nak beli sekali arung tu, memang tak la kan...
Mummy tak mampu nak!...
Mummy beli bila ada duit lebih... bila ada expo... bila ada orang jual preloved unwash...
tu mummy beli la...
so tak xde la second hand sangat.. cuma beli preloved tu, orang tu tak pakai lagi...
yela.. bab diapers ni mana la leh kongsi sangat..
Tapi ada orang jenis tak kesah kan...

Dari hafidh umur 3 bulan, lin memang da teruja dengan CD ni...
So bila hafidh pakai rasa macam dia terkengkang.
Mak lin pun larang pkai. Dia kata nanti anak kengkang.
Kaki terbuka je camtu kan...

So, lin pkai masa kat rumah lin jer la...
Since hafidh masa kecikkan dia duduk rumah makwan...
Jarang duduk cheras.. Maka lama la CD tu asyik tersimpan je...
Jenuh mummy beli diapers biasa nak...
Tapi, kalau tak cukup kadang2 hafidh pkai cik man punya...
Hahaha sebab sama size...

Sekarang ni, koleksi CD hafidh ada almost 10pcs..
hahaha da setahun lebih... 10pcs pun tak sampai...
Apada....

Tapi, sekarang ni, lin rasa sangat suka pakaikan hafidh CD ni...
Especially bila malam la...
Cuma kerap bocor... =)
Sebab malas nak tukar...

D plak, kalau hujung2 bulan je rajin pakaikan Hafidh CD.. kalau dia tengah kaya dia malas...
Alasan nanti tembus..
Tapi bila hujung bulan tak da alasan da.. hahaha...

Jom layan pica hafidh berCD.



Ni masa awal2 pembabitan hafidh berCD.




Macam orang main boxing je anak mummy ni... =)




Ni masa baru bangun tido... Tahu tak, CD2 dulu semua masih boleh pkai tau.. so memang sangat jimat la...





Budak debab memang cute pakai benda alah ni... 



Ni masa hafidh demam. Kalau demam, elok pakaikan CD je.. tak payah berseluar sangat...



Oh montelnya dia ni...




Yang ni antara koleksi terbaru hafidh... zirafah dan harimau bintang... 



Teringin nak tambah koleksi... harap2 ada la rezeki anak2 mummykan... nanti boleh berCD dengan adik... 

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. comelnye..
    Mimie tak pernah beli pn CD ni walaupun teringin.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. cuba la mimi.. seronok... macam2 corak..

      Delete
  2. comelnye..molat2 badan hafidh..lagi nmpk montel bile berCD..but etty still belum terbuka hati nak pakaikan kat anak..Ya saya xrajin nak menyental..huwaaa..tapi meme jimat byk kalu bagi yg mmg invest pakai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab menyental memang bercinta etty oii...

      Delete
  3. Sy pun pakaikan cd kat baby sy. X payah menyental pun..cuma hilangkan je najis tu.pastu bsuh guna mesin..mudah n jimat ;)
    Anyway,salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal faizura. betul, kita buang je najis pas tu cmpak dalam mesin sonang je. hihihi cuma berlambak kain bju sbb seminggu 2x je basuh. =D

      Delete
  4. Sy pun pakaikan cd kat baby sy. X payah menyental pun..cuma hilangkan je najis tu.pastu bsuh guna mesin..mudah n jimat ;)
    Anyway,salam kenal..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo