kbba

Latest Posts

.:: Hafidh demam tak sabar nak raya ::.

By 2:19 PM

Salam Jumaat!

Sejak start kerja ni kan, rasanya macam tak cukup tidur je la. T_T

Pagi bagun 4.30am kalau tak terus bangun prepare sahur, lin akan BF Adeel dulu. Then, kalau Adeel lama sangat, lin akan kejutkan D, mintak tolong hidang makanan.

Lepas settle Sahur, memang tak la kan nak tidur balik. Lin akan gosok baju kerja. Kemas susu Adeel untuk bawak pergi rumah BS. Kadang2 tu, sidai baju kejap. Then, da pun pukul 6.30am.

Mandi, siap2. Solat.

D akan siapkan Hafidh, lin plak akan siap kan adeel. Settle terus g umah BS.

Balik plak, dalam 6 lebih sampai rumah BS. 7pm sampai rumah. Sempat ker nak masak? memang tak la kan. Kalau singgah bazar pun tinggal sisa je. So kitaorang makan je apa yang ada. Kalau ada jual kueh kat bazar, itu je la menu kami. Buat masa ni alhamdulillah kenyang je makan kueh.
Cuma masa awal2 kerja aritu, memang selalu makan kt kedai. Tapi susah la. Hafidh macam selalu buat perangai. Nak pakai pun laju2. Tercekik plak rasanya tak dapat hadam nasi betul.

Sebelum masuk tidur, sempat gak la masak nasi dengan lauk untuk sahur D, basuh baju siap2 ngn kemas bag baju budak2 nak pergi umah BS. Kalau semua nak buat besok memang tak sempat la.

Malam tadi Hafidh demam. Masa lin still tak leh tidur, Hafidh nangis2, pastu menonggeng. Lin tengok je dia. Dd dia plak bagi susu, tapi dia tak nak. Then Dd dia sambung tidur. Apada... cian Hafidh, so lin pergi kat dia check2 rupanya kencing da tembus. Tukar pampers ngn baju dia, D plak kemas tempat tidur and buat susu baru Hafidh. Masa tukar baju tu, memang rasa badan dia da panas, tapi tak teruk sangat la.

Bila lin nak bangun pergi tidur dengan Adeel, tetiba aryan merengek. Adoi.. camner ni??? Rupanya nak kena peluk. Terpaksalah tinggalkan Adeel tidur atas katil sorang2. Dengar gak la bunyi2 suara dia tu, tapi tak teruk la dia menangis. Dd plak da selamat sampai ke LONDON.

Last2 tertidur kejap dengan Aryan. Tetiba tersedar, tapi tak sure plak pukul berapa. Sakit plak badan bila tidur bawah ni. Lin pun tinggalkan Aryan tidur ngn D. Lin continue tidur ngan Adeel. Rasa macam baru terlelap, dengar Aryan nangis, cari lin. Alahai.. anak manja mummy yang da besar ni, still nak kena peluk. Lin panggil dia, sebab bilik gelap, mungkin dia tak nampak. Bila lin panggil dia pun terus pergi kat katil, sambil panjat nak peluk.

Terlena kejap dia kat sebelah lin, then d angkat bawak turun, takut nanti jatuh. Terlelap sekali lagi, tetiba alarm clock da bunyi. Da pukul 4.30. uhuhuh Adeel plak merengek nak susu. T_T

Macam tak tidur je malam tadi. Hari2 rasa tak cukup tidur.Ni baru sorang demam. Kalau 2-2 H.A ni demam, huru hara hidup kami. Tak pe, slow.. lama insyaallah biasa tu kan. =) Silap aribulan, mummy dia plak demam sbb tak cukup tidur. Ari2 tidur 4 jam je. 

Kt umah BS lin sempat bekalkan cool fever je untuk Hafidh. Nasib masa otw rasa kepala dia da tak panas lagi. 


You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. sian nya hafidh demam...bertabah ye lin dengan menjaga 2 anak..gitu la kan pengorbanan mak kita dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula... bila fikir balik, klu mak2 kita boleh, tak kan kita tak boleh kan... =)

      Delete
  2. siannya hafidh..moga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  3. hm xlame je lagi etty pun bakal alami kisah gini..bertabahlah wahai mak2 sekalian huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihih.. tu la.. sume akan rasa benda yang sama. =)

      Delete
  4. lin dah keje?
    mimie cuti lagi..
    hehe..
    gov 3 bulan coti..
    selamat hari raya lin..

    ReplyDelete
  5. salam lin..
    lya bru smpt dtg sini...
    haap lin pon sihat ye.. ye la skarang mesti masing sibuk..mjaga ank2 kecik 2 org

    salam aidilfitri
    maaf zahir n batin

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo