kbba

Latest Posts

.:: puchong-melaka-jb-muar-cheras-puchong-muar-jb-puchong-cheras ::. - raya 2013

By 10:18 AM

Sepanjang 2 minggu beraya ni, tempat yang sama je kitorang pergi.
 Entah pape kan. Dah D ajak, ikut je.
Janji toll ngn minyak jangan mintak kat lin. hihihi D kan dapat bonus...

Sehari sebelum raya, lin da balik puchong. Sebab malam tu, mak lin ada buat takbir raya.
Walaupun rumah kami second last, jenuh gak la nak menunggu.
Tapi, sambil tunggu sambil layan "setia hujung nyawa raya" entah pape je kan cerita tu.
Tapi layan gak.

Pagi raya, lin tak dapat join yang lain pergi solat sunat aidilfitri.
Sedih, da 2 tahun tak dapat buat.
Nak buat camner, anak kecik lagi.
Kalau bawa menangis lagi haru nak solat.
So, duduk rumah kemas umah, siapkan anak2.

Selesai solat, kami bermaafan dan tangkap gambar. (gambar tu kat adik lagi.. adoiaiiii..)
Selesai semua urusan, kami mulakan perjalanan ke Melaka.

Sampai rumah wan kat melaka, kami makan tengahari dlu, kemudia sambung beraya kat rumah sedara sekitar melaka.
Basah lenjun baju I tahu tak.
Mak linn tu, macam tak penat dari 1 rumah ke 1 rumah.
Alahai, tak selesanya.
 Adik ipar lin siap 3 kali tukar tudung.
Hahaha panas kan cuaca masa hari raya.

Raya kedua, awal pagi kami da bersiap untuk berangkat ke JB.
Singgah hentian ayer keroh untuk konvoi ngn akak ipar.
Sampai JB masing2 keletihan.
Memang tak keluar rumah, sibuk layan tetamu yang kunjung di rumah tok mak.

Lin tak sibuk layan tetamu.
Tapi sebuk jaga anak.
Mungkin Harris adeel tak selesa lagi tempat baru.
Meragam juga la dia.

Raya ke tiga, kami beraya di Kota tinggi. rumah sedara D dengan rumah Along D.
Seronok sangat ok. Kawasan FELDA.
Musim durian la katakan.
Melantak durian tak ingat. Balik, masing2 pengsan. =)

Raya ke-4 kami plan nak balik Muar, OTW balik tu singgah Pontian, Batu Pahat dan Parit Sulong. Pesta durian lagi.
Kembong perut harris asyik minum susu perisa durian kan.
Nak buat camner nak oii... Daddy ko tunggu durian gugur, bawak masuk rumah terus bagi mummy makan.
Tak kan nak menolak, durian baru gugur tu. Tak ada rasa pahit langsung.
Memang semua sedap2.

Malam tu, D decide tidur muar.
Padahal, esoknya D da start kerja.
Lin cuti lagi, konon nak amik cuti dobi baju.
Malam tu, kami sempat lagi beraya di rumah Kawan sekolah D dan rumah sedara D.
Penat kan beraya ni. Time tidur, memang tak sedar diri je.

Esokknya awal2 pagi, lin ngn D berangkat pulang ke Cheras.
Selasa - khamis kami bekerja.

Jumaat sambung bercuti, pergi puchong tidur semalaman dan esok paginya pulang ke Muar.
Ingat nak beraya di muar je. Haram... Boleh plak ada pak cik D kat senai buat open house dan sepupu D bertunang keesokkan harinya.
Dah alang2 ada kat muar, kami pun pergi la JB.

ni baru kata betul2 raya sakan.!

1st raya with adeel
dengan adik ke3. Budak lepas SPM...
Abaikan kegemukan mummy adeel
adik ke4 dan adik ipar
open house di Senai JB
My SIL dan MIL yang sibuk di dapur.
Aryan plak sibuk mengacau. Tapi nampak kamera stop snap dlu.
Ikut sapa tu???
Along, D dan sepupu2 beliau. Apa je plan dorang nak buat tu.
Adeel yang di pangku olae tuan rumah
Majlis tunang di JB
Kami laki bini tangkap gambar tunjuk belakang. Hihihi
tengok, tak sopan tau I pakai jean je. =D
Ok itu je entry panjang dari lin untuk arini. =D
thanks tu aslinda dan mak dak atas semua gambar di atas. ihihhi 1 pun bukan lin amik.
main copy kat FB je.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. rajin betul jalan raya...berturut2 plak...

    ReplyDelete
  2. Mak saya selalu pesan... kena selalu ucap terima kasih kepada org yg berbudi pada kita ..

    soo .. saya nak ucap terima kasih kat awak atas maklumat
    yg bermanafaat nie.. terima kasih awak... ;)

    Feel free to visit my web site - Rahsia Hebat Diranjang

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo