kbba

Latest Posts

.:: reaksi Hafidh Aryan bila Harris Adeel ada ::.

By 11:48 AM ,

Aksi ni memang perkara biasa. Cemburu.
Tapi, Kalau nak diikutkan, budak besar hafidh mana tahu nak cemburu kan....

Memula, dia memang buat tak tahu je kat adik dia.
Bila lin kata "Kiss adik or auwahh adik " dia still Kiss perut lin.
So dalam mind dia memang da set adik dalam perut.

Lama2 tu, dia faham sendiri bila kita tunjuk ni la adik... Baru dia Kiss.
Masa di rumah mak lin, hafidh jarang kacau adik.
Sibuk main dengan pak cik dia je.
Tapi, bila dia bosan or time nak tidur siang dia akan pergi kat lin.
Biasanya bila tengahari lin akan baring dengan adik, So bila hafidh mencelah dia akan Kiss tangan adik dia dulu before dia tidur.
Nampak sweet tau.
Tapi careful kang dia ngap plak tangan kecil tu.

Tipu la Kalau kata dia tak pernah pukul adik dia.
Memang ada jugak dia lepuk adik.
Tapi dengan tangan dia la.
Bukan dengan botol susu or barang2 lain.
Tapi lin tak marah.
Dia bukan tahu apa pun.
Dia ingat tu teddy bear or mainan je.

Pernah sekali masa lin kat Muar, Lin meniarapkan adeel.
Masa tu adeel kembong, Hafidh datang sambil baring belakang adeel.
Pastu dia buat macam baring atas bantal.
Yang pelik nya adik dia tu tak menangis plak.
Lin pun tak perasan. Bila perasan, baru sibuk2 suruh dia bangun.
Hafidh bangun pastu senyum2 je. Adoiii anak...
Dah baring, sempat plak dia tolak adik dia.
Memang dia geram tengok adeel tu.

aksi mengeram adik.

Time tidur pulak, kalau Daddy Hafidh tak ada, dia suka tidur dengan Adeel.
Biasanya kat rumah, lin akan letak adeel kat bawah je.
Dia lagi selesa kt bawah dari katil. Kalau kat katil, kejap je dia akan bangun.
Mungkin dia dapat rasa tinggal sorang2 kat situ.
Bila abang dia nak tidur plak, lin pun akan tidurkan dorang kat bantal besar yang sama.
Bantal ni, lin suruh mak lin buat masa dalam pantang. Berbaloi.
2 boy kongsi 1 bantal. Tak payah banyak2 semak rumah je.

aksi tidur meraka yang sangat shumelll...

cara tidur yang sama...

Tapi, bila diorang dah bangun, mula la si hafidh ni nak mengacau adik dia.
Benda yang paling dia suka Kiss adeel.
Suka lin tengok.
Tapi, kena perhatikan betul2. Kang dia gigit plak.

tengok tangan dia tu. Ada je nak di usik adeel.

Paling romantik antara 2 beradik ni kan, Hafidh suka sangat suruh adeel tidur kat tangan dia.
Macam kitorang da selalu ajar hafidh tidur kat lengan kitorang.
Dia pun nak buat adeel tidur kat tangan dia.
Siap mintak adeel lagi, pastu lunjurkan tangan suruh letak kat tangan dia.
Tapi kejap je la. Bila dia terasa tangan sakit, mulut dia bising suruh amik balik.
Tahu pun sakit. Belagak cam abang besar.
Nampak caring hafidh kat adeel.

Yang kelakar, time nak mandikan adeel, bila hafidh nampak besen mandi dia, mesti dia yang nak terjun dlu.
Sambil bising mulut dia. Konon membebel la tu.
Pantang nampak barang dia, kedekut sikit si abang ni.
Last2 mandi kat sink je la ye adeel. Senang.

Bila lin tengah sibuk, tetiba adeel menangis, Hafidh akan terus pergi kat adeel.
Pastu, dia pujuk adeel.
Caranya dengan menepuk2 pelahan kat badan adeel.
Sweetkan. Memang lin tak sangka dia boleh layan adeel macam tu.
Pastu nak suruh dia stop dari menepuk adeel, (tkut makin kuat dia tepuk)
lin akan suruh hafidh kiss adeel. Bila da kiss dia akan tepuk tangan tanda gembira.
Macam2 kan.

Hafidh ni rajin tau. Bila lin tukar pampers adeel, dia akan amik pampers tu buang kat bakul sampai.
Memula dlu, lin panggil dia mintak tolong buangkan.
Tapi, lama2 tak payah suruh dia dengn sendiri akan bangun untuk amik pampers adik dia masukkan dalam tong sampah.
Baju kotor pun sama gak. Dia akan amik dan masukkan dalam bakul baju kotor.
Yang bijak tu, reti plak dia bezakan bakul sampah ngn bakul baju kotor.
Tapi, bila bakul tu kosong dia confuse la.. =) 

Pendek kata, hafidh tak ada la bersikap ganas dan kejam kat adeel.
Alhamdulillah. Bila lin tinggalkan dorang untuk solat, Hafidh akan ikut lin.
So tak ada la lin risau masa solat.
Hafidh akan solat kat sebelah lin or mengacau lin solat.





You Might Also Like

13 leave a massage here...

  1. cemburu2 pun..abang tetap sayang adik..hehehe..nanti dah besar sikit..dah pandai main sama2..seronoklah ada geng kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la... harap2 dorang leh aman damai sampai besar.

      Delete
  2. huhu...bahayanya yg baring atas adik tu.mak ida ms dhia blh meniarap slalu pesan srh tgkan tkt haziq naik baring ats adik,pastu time dhia blh merangkak pesan jgn tlepas pandang takut haziq naik buat kuda ats blkg adik.huhu...hal2 mcmni kdg2 kita xpk sgt,tp tu lah sbb dirog xblh nk fkr baik buruk lg kn

    xlm lg abang ada geng bermain la ye.mama blm ada geng lg.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ida. lin pun tak penah imagine yang hafidh akan buat macam tu.

      Delete
  3. Ala comelnye dua bradik ni....muka pun sama je..nanti adik sama besar ngan ababg mesti mcm kembar hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih i wish. pasni leh feeling2 anak kembar la yek.

      Delete
  4. aaa dh lme xjenguk sini.bru tau hafidh dh jd abg..congrats lin.huhu.comel je 2 beradik ni tau.tetap chubby:)

    ReplyDelete
  5. suka tengok hafidh layan adik dia...sayang seorang abang..besar nanti mesti jadi best friend

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mrs kayrul. harap2 macam tu la.

      Delete
  6. rasanya abg hafidh tu nk main dgn adiknyer..tp yela.. mana reti nk lembut2 lagi. hafidh pon kecik lag kan.. tp kan..hafidh n adiknyer mmg sebijik sgt2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lya. dia sanyang adik dia. tp macam tu la. susah lagi nak berlembut.

      Delete
  7. Alolo...kiutnye due2...pndai hafidh amek pampers buang dlm tong sampah

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo