kbba

Latest Posts

.:: susu dan pump ::.

By 9:22 AM ,

Alhamdulillah, Harris da pun 3 bulan. Dan masih menyusu badan sepenuhnya. Dulu masa hafidh, lin hanya dapat susukan dia sepenuhnya sampai 6 bulan. Dan sambung susu lagi sampai dia 10 bulan kot. Tp da mix dengan FM. Alhamdulillah tetap bersyukur.


Bila menggandungkan Harris Adeel, lin memang da berazam kembali untuk Fully bf. Insyaallah Kalau boleh sampai 2 tahun. Semoga di permudahkan. Aminn....

Persediaan untuk penyusuan Harris Adeel xsusah pun. Lin cuma perlu upgrade sesetengah barang je. Barang yang lain lin da ada. Macam storage milk, cooler bag, warmer, Ice pack, semua da ada. Pump pun lin ada tp medela harmony je. Teringin nak miliki medela fs.  Tp duit tak cukup2. Huhuhu sedih...

Before bersalin memang lin tak beli pape pun untuk menyusu. Da masuk kerja baru la lin beli pump baru, bag pump baru. 

Masa pantang hari tu, lin buat stok gak. Guna medela harmony je. Hasilnya boleh tahan la. Tp lin ni bukan pengepam yang tegar. Ada schedule semua. Lin pump bila bengkak dan free je. Malas kan. Tp Insyaallah pasni lin akan buat schedule dan ikut schedule tu. Sebabnya stok makin da kurang. :D

Rezeki lin, kebetulan ada member nak jual spectra dew 300 dia kat lin. Memula lin tak nak. Ye la kan, besar gabak. Camno la nak bawak pergi opis bagai. Tp Kalau di fikir2 kan balik, nak tunggu lin beli sendiri entah bila la kan. Spectra tu member lin da upgrade kepada 2 pump. Lepas tu, still under waranti. Macam rugi je tak amik. Total harga kawan lin beli tu pun boleh tahan mahal. Tp dia nak jual kat lin murah je. Suku harga. Memang teringin sangat la kan. 

Member lin lagi selesa pakai manual. And dia pun da start nak stop bg bf kat anak dia. Tu yang dia nak let go. Bila lin da try dan fikir2, lin pun amik. Lepas tu, siap beli bag pump baru, yang lebih sesuai. Senang nak bawak g opis da balik kampung. Tp Kalau nak g jalan2 lin bawak manual je. Senang, tak payah bawak bag berat. 



Bag jingle jungle yang tengah offer...

Hasil susu yang tak seberapa... alhamdulillah...

cooler bag dari zaman hafidh

kehulu dan kehilir bersamanya...

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Janji ada.... doakan sy juga nk dapat rezeki... dpt pegang and susukan baby ...

    ReplyDelete
  2. betul tu janji ada. samalah kita pengepam yg tak berapa tegar di opis. tapi mengenangkan anak ku pam jua :)

    ReplyDelete
  3. salam lin..

    kalau nak susu yang konsisten.. pump pun kene konsisten.. isnyaAllah. dan selalu kosongkanbreast..

    boleh tu..

    nik buat style mcm ni..
    pump spectra tinggal kat opis..
    kat rumah nik tak pump pun sbb ada si penggayut tegar tu.. mmg tak dan nak pump..

    jadi cuba lah lin buat begitu
    kat rumah manual pump + df..
    kat opis je pakai pump letrik
    tak le penat sangat mengusung..
    hehe


    nik doakan kita berdua berjaya dan sukses dlama penyusuan susu ibu.. anugerah yang tak ternilai..



    ganbate neehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganbate!!... ihihih

      tu la masalahnya mlm anak lin kurang df tau. sebab tu pukul 2-3 lin akan bgn pump. klu manual alahai malasnya.. klu electric sedap sikt kan... begang botol, mata leh lelap... ihihih

      Delete
  4. Alhamdulillah..
    Sama lah lin.. InshaAllah sama2 kita usahakan menyusu baby kita.. hehe
    besday baby kita sama lah lin..
    30 may 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai pricess mimi same besday ngn adeel la yek... ihihih suka plak kita... =)

      Delete
  5. salam merdeka leen..
    gigihnya seorg ibu dmi ank tsygkan...
    insyallah.. moa dipermudahkan niat y tulus ikhlas buat anak ;-)

    ReplyDelete
  6. chayok2! kalau niat dah ada tu, insyaAllah ada jalannya...semoga dpt fully bf selama yg mungkin :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo