kbba

Latest Posts

.:: seronok dan selesa ber N.I.P ::.

By 4:01 PM , ,

Ok , lin nak kongsi lagi pasal NIP ataupun Nursing in public.

Dulu masa anak 1st, terkial kial nak susukan hafidh kat public.
Nak pakai shawl macam susah je, tertarik sana, tertarik sini.
Bila nak selak je, pandang kiri kanan dulu.
uhuhuh
Azab gak la nak NIP.

Bila hafidh da stop nursing, baru la lin ternampak orang jual nursing cover yang comel2 dan macam2 jenis.
Tapi harga memang boleh tahan gak la kan.
Tapi tak salah nak invest kalau benda tu boleh pakai dan bermanfaat.

So sejak pregnant lagi, lin memang da berhajat nak pakai Nursing Cover yang comel macam apron tu.
Memula rasa macam kelakar je.
Tapi, sangat practical. Walaupun orang tahu lin tengah nursing kan baby, tapi tak pe la kan.
As long dorang tak nampak aurat kita.
Bukan berdosa pun nak NIP.

Kalau kat kenduri kahwin, tetiba anak menangis nak susu nak buat camner?
mesti ada yang kata, kenapa masa dalam kereta b4 keluar tak susukan dulu?
Macam adeel kan, bila dalam kereta dia suka tidur.
Budak kalau tidur lin malas nak kejutkan.
Boleh la lin rehat2 kat dalam kereta...
Tapi, bila kereta stop je, dia bangun.
Tak kan nak susukan dia terus...
Tapi, kalau time tu dia da mintak, opkos la lin bagi.
Tapi kalau kita paksa, dia tak nak, kena la tunggu time dia nak susu.

Tengah2 sibuk tengok menu kat kenduri, sibuk la si adeel ni nak susu.
Nangis2 da pujuk pun nangis lagi.
Memang tahu dia nak susu.
Lin pun keluar kan Nursing cover, pakai dan terus susukan adeel.
Senang.

Orang pun xde nya nak pandang2.
Kalau pandang pun, tak de nya dorang tenung.
Kalau dorang tenung, tu something wrong somewhere...
ihihhi

Walaupun cuaca panas, tapi baby dalam NC tu, sejuk je.
So, bila kita beli NC kena make sure kain tu tak panas dan merimaskan...
Lin prefer cotton.



 Bila kita BF anak, mesti nak tengok dia kan... lemas ker? dapat tak susu tu?...
So, lin prefer NC macam ni.
Kadang2 sampai terlena adeel dalam tu.

Kalau ada mommies yang berkanan dengan NC macam ni, meh ramai2 terjah Arts Touch...
Banyak design cotton yang menarik. =)

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. comelnye..
    lin jual ek..
    leh diskaun? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aja mimi... =)
      nnt massage je kat FB

      Delete
  2. Replies
    1. memang comel tau. feeling macam kat umah je.. xpayah nak sorok2... boleh je tengok2 baby kat dalam tu

      Delete
  3. I pon ada nursing cover ala2 apron ni, kwn yg jahitkn..sampai ke korea i bawak..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih comel kan pkai cmtu. semua org th kita bf moms. hihihi

      Delete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo