kbba

Latest Posts

.:: Bergembira di gold coast morib ::.

By 9:00 AM , , , , ,

As salam...

Tada....
Yeah.. siap meng"edit" gambo...
Banyak sangat gambo ai amik...
Excited... hp baru...
perlu ker mention??? 
:P 

Da lama sangat pakai hp lama... 
Bila hp baru... 
tu dia...
Asal ada benda menarik je...
dan dan tu snap!
=D 

Ok tutup tutup cerita hp. 
Kang ada yang kata nak show off...
Tak payah la kata gitu...
Hp ai biasa2 je... 

Ok...
Kami pergi Gold Coast Morib ni amik pakage birthday. 
As lin mention in previous entry tu...
 
Kami celebrate besday D.
D pun excited tau g sana..
Excited nak berendam dalam air dengan anak bujang dia.
Huhuhuh..
Mummy dia??? 
Bulan mengambang... pfffffttt...
Kecian tak boleh join...
Mandi jacuzzi pun tak boleh...
Sedih tau.
Kalau bukan sebab kena pergi masa hari besday...
Mesti lin tangguh kan dlu. 
Ai pun nak berendam gak kan...
Nasib badan... 

Lepas check in, lin simpan barang2 dalam bilik...
Gambar bilik nanti lin up ye..
Sekarang nak share gambar kegumbiraan kami masa kat sana je... 

Masa tu da tengahari..
Perut ni da dondang sayang habis da...
D boleh plak lepak2 kat balkoni...
Layan makan kacang...
Minum kopi...
ugh! 

Pas tu lin tunjuk protes makan coklat banyak2..
D tengur, amboi... makan macam nak habis kan semua...
Lin buat muka..
Lapar tahu tak?? ajak makan wat dekk je...

Bila D da tengok bini dia da jadi pelahap camtu, barula dia ajak g makan...
Kat morib ni kan kawasan kampung.
So, banyak la kedai makan tepi jalan tu. 
Lin prefer makan kat kawasan tepi pantai tu. 
sebab lin nampak macam banyak kedai je.
Tapi D wat dekk je...
Geram tau... 
Nak tak nak.. kena la ikut driver kan...
Dia nak g makan tepi jalan tu. huhuh

Lepas lunch kitorang plan nak rehat dulu...
Petang baru turun mandi... 
Tapi...
Lain jadinya... Harris mengamuk ngamuk nak tidur..
So lin pun baring la kat katil sambil DF harris...
Si hafidh ni plak golek2 kat bawah dengan D. 
Bila harris da tidur, Hafidh mengamuk2..
Lin da start berangin ni... Harris baru je tidur...
Kang dia jaga apa pun tak boleh... 

Baru ingat nak tidur dengan harris...
Da kena pujuk si hafidh ni...
Lin bawa hafidh lepak kat balkoni bilik...
Dari bilik lin boleh nampak taman tema air tu...
Hafidh pun apa lagi..
Bising la mulut dia nak pergi main air tu...

Bila lin masuk bilik tengok D sedap je tengah tidur dengan Harris. 
Ermm.. lin pun tak sampai hati nak kejut kan...
Makin lama makin melasak... sampai keluarkan kaki kat pagar balkoni tu...
Ni da tak boleh tunggu sangat ni... 
Lin pun kejut D...
Masa tu da 4 petang... 
Kang keluar lambat, dapat mandi kejap je pulak... 
D pun bangun...

Bila keluar je dari bilik... 
Perggghhh... Hafidh la orang paling excited.
Terkedek kedek... dia berlari...
Macam tahu je nak pergi mandi. 
apa lagi mandi sakan la dorang ni... 
mummy ngn harris jadi pemerhati... 
2 kali gak la hafidh tenggelam...
 huhuuhh 
dia terjatuh.. hope tak terminum la air tu kan...
bukan bersih sangat pun. 



Tengok la... betapa terujanya si abam ni.




ni pula time daddy kena tiup pelampung. Fuhh... teror la d...
Kitorang bawa pelampung sendiri...
So, tak payah sewa kat sana..
Mahal tau... deposit RM10, sewa RM10 total RM20...
Baik bawa sendiri...
Kat situ ada orang boleh pumpkan...
Kitorang je tak tahu...
Da tak pasal2 D tiup guna mulut dia...
kikkikiki

Main ni kejap je.. anak ai kan takut buaian... heheheh
Tapi, bab berendam camni... dia la juara...
mummy sangat jeles.. tunggu la harris besar... nanti mmy nak join gak...
Dalam takut2 abam ni, ada gak masa berlagak dia tu... bajet big bro sangat.
Da puasa mandi...
Jom naik atas... kang malam ada dinner plak... 
Naik je atas.. lin mandikan harris...
D mandi dengan hafidh dalam jacuzzi...
jeles ai tau... 
Pastu DF harris.. sampai tertidur...
Hafidh pula, lepas bagi susu...
Dia pun lena jugak... 

Lepas solat magrib...
Kami turun dinner...
Cepat turun.. cepat naik...
Boleh tidur awal. 

Gambar masa dinner xde...
huhuhu
Sebab susah sikit.
Kan kena dukong harris. 
D pula kena control si abam Hafidh tu. 
Tahu2 je la perangai hero sorang tu... 

Masa dinner D dapat teddy bear...
Sijil penghargaan 
Kek besday...
Ok, lengkap.
Ramai gak yang celebrate besday hari tu...

Lepas makan2... 
Makanan not bad.. sedap je... 
boleh la masuk perut... 
layanan pekerja kat situ pun ok...
Xde la pula yang kurang ajar or menyakitkan hati... 

Lepas kenyang apa lagi naik tidur la.. 

Esoknya pula... lepas breakfast sambung mandi manda lagi...
Tak puas2 si abam ni mandi. 
Lepas mandi, naik bilik bagi susu tidur keletihan... 
Bangun tidur... jom la kita check out... 
Seronokkan main air... 

mummy ngan harris jadi pemerhati dan cameraman... Nasib ada meitai.. tak la lenguh tangan nak dukong budak bambam ni...




You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. mcm best jer !! nk try pergi lahh..

    ReplyDelete
  2. ramai dah review goldcoast morib ni..tingin lah nak pergi..

    ReplyDelete
  3. nampak enjoy je...mesti best kan

    ReplyDelete
  4. ok lg membuak nk.pegi..medti pegi voucher dh ada

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo