kbba

Latest Posts

.:: review- gold coast morib ::.

By 11:23 AM , , , ,

As salam

Meh nak review pasal GOLD COAST MORIB. 
 

 Lin amik package birthday masa pergi sini.
Caranya mudah sahaja.
Boleh beli melalui groupon atau pergi terus website gold coast morib ni.

Masa lin beli, lin terus ke website dia.
Sebab bila lin compare harga groupon dengan website sama sahaja.
So, better choose website. Direct!
All our infomation terus ada dalam tu.
Masa beli package ni, lin da siap2 masukkan date untuk hari yang akan lin check in.
Bila settle semua bayaran, print untuk bukti masa check in.
Lepas tu, boleh la call pihak gold coast untuk sah kan booking kita tu.
Simple sahaja kan.
 
Tapi, hari yang kita check-in tu mesti la pada hari jadi.
Macam Lin, birthday D 25/10.
So, lin check in tarikh tu.
Masa check in,  dorang akan mintak Ic birthday person tu. So jangan lupa standby.
Kang terhegeh hegeh nak cari Ic. 
Macam Lin hari tu.
Deposit RM50 macam biasala kan.
Lepas check in boleh la park kereta berdekatan dengan block studio yang kita dapat tu.
Parking memang banyak. Jangan rebut2.
Cuma rebut nak parking depan building je la kan...
Dekat. 

Bilik memang luas. Untuk family 4 orang ni memang selesa sangat.
Lagi selesa kalau lin bawa toto or comforter. Anak2 boleh baring kat bawah.
Yang tak bestnya lantai dorang pakai material tiles. Sejuk.
Biasakan hotel guna carpet. So tak adalah sejuk sangat.
Mula masuk akan terus nampak sliding door and balcony. Standard!
Belah kiri ada 1 pintu kecil dan wardrobe.

Toilet dia besar...
Ada jacuzzi!
#ohmydreamtoilet
Sink lin tak suka sebab susah nak maintain bersih. 
Bila kotor susah nak basuh.
Shower I like!
Perghhh macam mandi hujan.
Tapi, baru nak lama2 dalam shower tu, anak da jerit. Acaner???

Yang romantic tapi tak best adalah......
Tingkap antara tempat Jacuzzi dengan katil.
Dah lah louvers tu boleh selak.
So hafidharyan da nakal.
Boleh pula dia main2 benda tu masa lin tengah buang air.  Terbantut tau.
Hati berdebar debar je.
Sabo je la.
Tapi kalau orang honeymoon ok la kot.
Berdua je kat dalam tu.

Susun atur dalam bilik biasa2 je.
Yang paling lin suka painting kat bedhead.
Simple and meaningful.
Katil pula, D memang suka jenis kayu kayan macam tu.
Lin suka modern. So tak rasa melting la bila tengok. Biasa je.
Tapi material dan condition katil tiptop.
Lin gurau2 dengan hafidharyan atas katil, tak ada goyang dan bunyi.
Baguskan...


Seterusnya tv cabinet.
Old school betul design dia.
Sangat typical.

Dan lastly balcony!
Simple.
Yang best ada set outdoor sofa dan tempat SIDAI BAJU.
Baguskan. Serius lin tak sangka dorang sediakan ampaian tu.
Lin apa lagi. Seluar jean pun I sidai situ. Biar berangin.


Nak pergi mandi pun senang.
Bawah bangunan tu je.
Turun ikut lift. Jalan sikit da sampai.
Kadang2 kat kaunter taman air tu tak ada orang jaga.
Bila kita masuk pun tak ada orang heran.
Sama je kalau tak beli ticket kan...

Mainan tak banyak sangat la.
Tapi tempat ni memang sesuai untuk orang bekerluarga. Bawa anak2.
Dalam masa yang sama kita yang dewasa pun boleh mandi.
Orang yang berbikini pun kurang kat sini compare dengan sunway lagoon.
Ha...
Kalau kat situ, ketumbit mata!

Ok. 
For dinner pula.
Kami turun pas magrib. Actually pukul 6pm da open da. 
Masa ni tak ramai orang. 
Sampai counter masuk, ada orang jaga. 
Bagus... 
Bila kita serahkan ticket, dia akan check kita amik pakage birthday or biasa je. 
Kalau birthday kita akan dapat Teddy bear & sijil. 
Tapi budak tu baik, dia bagi pilih color. Kalau tak, D dapat teddy bear pink! 
hahaha 
Kat dalam dorang akan bagi kek pula. 
Budak tak payah bayar. 
Tapi lin tengok kat situ ada ukuran tinggi budak. 
Mungkin dorang ikut ketinggian untuk letak harga buffet. 

Makanan banyak. 
Rasa not bad.
D suka sangat makan  lamb stew! 
Dia punya kemaruk kambing, berkali tambah.. 
Yang other.. macam biasa je.. 
Desert pun macam biasa je... 

For breakfast pula. 
Masa ni orang ramai.
Biasa la normally dorang akan provide breakfast free for 2 every room kan... 
Still dining yang sama. 
So kami tak kekok sangat la nak amik makanan.
Cuma tak berapa menikmati makan pagi tu. 
Hafidh meragam. 

Overall for this vacation BEST!... 
Staff tak ada yang sombong macam review yang lin baca. 
Mungkin dorang cuma perlu rajin buat maintance. 
Sebab ada sesetengah tempat macam tak bersih...

ok itu je... 
 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Ramai dh review psal ni..ros xsmpai lg...kikiki

    ReplyDelete
  2. inshaAllah nanti nak pergi 1 day//
    asyik dok pk nak ambik ke tak nk promo tuh..

    ReplyDelete
  3. akan sampai jugak sbb voucher dh beli awal tahun

    ReplyDelete
  4. beli nak g sini...dah baca ramai review..tergugat iman

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo