kbba

Latest Posts

.:: FEREENA BEAUTY CARE ::.

By 10:29 AM

As salam...

Eceh2... nak me"riview" product plak hari ni.
Before tu, nak bagitahu, alhamdulillah Harris Adeel is getting better.
Bila da sihat, perangai lain plak sampai..
Adat la tu kan.

Ok..
Actually pas bersalinkan Harris Adeel 30/5/2013, Lin memang nekad nakkan perubahan keatas diri sendiri.
Dari berkahwin sampai la da beranak 2, tak sempat nak memperuntukkan masa dan wang untuk diri sendiri.
Almaklum la, kawin je terus lekat si Hafidh tu. Lepas bersalin Hafidh, terus lekat si Harris.
Tak bernafas dah ni...

Tapi, lepas bersalin kedua ni, lin tekad.
Nak buat perubahan kat diri sendiri pula.
Perubahan yang lin maksudkan benda basic as women and as wife perlu ada.

Beauty and Healty. 

Puas la lin review macam2 product masa cuti berpantang hari tu.
Lepas tu terkenan dengan 1 product ni. Lin try sebulan. Errmmm... biasa je.

Lepas tu, lin try pula product ni. (fer'white).
Lin pernah tengok rakan2 FB post pasal ferwhite ni, tapi malas nak amik pot.
Macam tak percaya je...
Yela takkan la boleh putih macam tu je...
Senang nya nak putihkan kulit kan...

Tapi, lepas tengok " rancangan wanita hari ini." 
Ha.... tu dia Adi Putra jadi duta product, terus lin jatuh cinta.
Boleh plak kan.

Bermula la pencarian stokis Fereena kat FB.
Lin pilih stokis puchong. >>link<<
Stokis ni memang tiptop yek.
Order after lunch, esoknya terus sampai.
Tak ada la tertunggu tunggu.
Dan paling best, setiap kali lin nak beli, mesti lin tanya ada offer tak bulan ni?? or
ada free gift tak? hihihi

Memula tu, kena la interview pasal productkan. Tanya macam2 kat owner page tu.
Ok, jawapan semua memuaskan hati.
Harga plak murah sikit dari product yang 1st lin try.
Ermmm... dalam hati berkata, tak salah mencuba!

Setelah 4 bulan mencuba... dalam tak sedar, ada banyak perubahan yang lin rasa...
Niat tu satu je sebenarnya, nak putih. a.k.a nak cantik.
Dan alhamdulillah... hasilnya amat baik.
Walaupun tak glowing mana, tapi tetap positive.

Ni gambar masa preggy Hafidh. kulit kusam je... Tapi masa mengandung, jerawat dia berehat. Muka kurang la nampak jerawat nya. tinggal parut je.
Lip pun gelap je kan...
Ni masa bulan 10 haritu. 100% no make up. No foundation.
No lipstick. Tapi ada pinky sikit bibir tu... >_<

Kalau zoom ni sikit, parut jerawat pun da kurang. Errmmm... Korang percaya tak?



Gambar2 ni memang lin tak edit ye. Cuma edit letak watermark je. hihihi...
Serius lin pun tak perasan perubahan ni sebenarnya.
Mungkin lain orang, lain kesan dia.
Tapi, lin tanya pada orang yang terdekat.
Mr. Hadi.

"B, rasanya syg minum ferwhite ni, ada kesan tak? " 
" Ada... putih sikit." 

Tu jawapan D. Ha... Dia ni, jujur orangnya.
Tak de nya nak jaga hati ke apa.
So, bila orang yang kita percaya da bagi +ve feedback camni.
Harus la kita teruskan penggunaanya.

Ferwhite ni boleh minum untuk ibu yang menyusukan anak tau.
Bila kita minum, susukan anak, anak kita pun boleh putih.
Harris makin putih tau.
Dulu, my mom selalu tanya, ehh.. apsal si Harris ni gelap ye?
Lin jawap senang je.
"Oh.. masa preggy suka kat Adi putra.. tu yang keluar gelap sikit." 
Logic tak?? hahah


Ni gambar harris. Ternyata harris sedikit gelap berbanding hafidh. Tapi tak ada la gelap sangat kan..

ni harris yang sekarang. Muka dia memang glowing abis. omel kan?

Antara kebaikkan Fer'white...

  • mampu mencerahkan & gebukan kulit 1 badan membersihkan kulit drpd jerawat yg teruk jeragat /pigmentasi
  • hilangkan parut dan liang pori terbuka..
  • kulit akan terasa anjal & tegang memberi vitamin pd kulit menghilangkan kulit kusam 
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus 
  • Mengekalkan kelembapan kulit, 
  • menghilangkan bintik2 hitam, 
  • memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata. 
  • mencegah pigmentasi 
  • Memudarkan jeragat dan tompok-tompok hitam 
  • Menpercepatkan penyembuhan luka menguatkan saluran darah dan tulang 
  • Mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit. 
  • Mencantikkan kulit, melicin,& menegangkan kulit 
  • Mengurangi jerawat Kulit terasa lembut dan kenyal
Bak kata sekali rasa pasti nak lagi rasanya yg sedap..baunya yg wangi dan yang paling penting adalah kesannya sangat efektif

Pada lin paling ketara adalah masalah jerawat. Memang tak ada tumbuh. Kalau ada pun kejap je, pastu hilang. 

Sehari lin minum 2 kali. Before pergi kerja (sebelum breakfast) Dan after balik kerja (sebelum dinner) 



Cara buat dia simple je. 

Masukkan 1 scoop fer'white dalam air 120ml, then shake. 
Pastu minum slow2 ye... 
Sedap.! 
Kadang2 si Hafidh pun sibuk nak.. nak... lin bagi je. da dia suka. >_< 


Rasa enak... meh try murah2 je. RM139.
Memang cukup untuk sebulan. Tapi, kalau nak cuba2 dulu boleh amik bekas yang kecik.
OK next.. lin nak try ni. Da order tinggal nak buat payment je... tak sabar nak cuba yang ni pulak.

Ok la ye..
Sesiapa yang ragu2 or tercari cari product yang murah dan berbaloi, try la...
Lin review bukan sebab lin jual ye. Tapi lin sangat berpuas hati.
OK. Daaa...~~~

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Replies
    1. lin perasan lepas hubby ckp putih sikit.. terus cari gambar lama dan baru comparekan... ada la beza sikit... ihihih

      Delete
  2. Replies
    1. amboi mimi.. perli ke.. ihihih.. sikit je glownya awak lagi la dari dulu glow2nya...

      Delete
  3. nampak beza la lin. mcm best je. hana pun ada parut jerawat gak. ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la hana.. murah je. sambil jadikan minuman fav. leh santik skali.. ihihih skali skala cik abg balik suprise....

      Delete
  4. Sama pemikiran dgn lin...skrg dok pikir2 lps bersalin ni nak btol2 jaga diri..nak kurus...nak putih...haha...pasni blh lah survey2 produk ni pulak..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo