kbba

Latest Posts

Farm in the city at Seri Kembangan

By 3:23 PM , , , , , , ,

As salam...

Korang pernah pergi sini tak?

"Farm in the City"

Actually lin pun tak tahu kewujudan tempat ni.
Adik ipar lin yang duduk Melaka tu yang bagitahu...
Apadahh...
Padahal, tempat ni dengan umah mak lin kat puchong tu, boleh di beri perumpamaan sekangkang kera je...
Tapi, we olss tak tahu...

Then, Adik ipar ajak pergi sini..
Errmmm macam menarik je kan...
Why not???

Sebab dari dulu lagi da niat nak bawa hafidh pergi zoo...
Tapi still tak ada masa yang sesuai lagi...
Tempat ni pun macam zoo..
Tapi kecik la..
Tak macam zoo KL..
Besar, dan lebih banyak binatangnya kan.... 

Tiket masuk RM30 untuk dewasa.
Untuk baya iman dan Hafidh is free...
Tapi kanak2 rasanya RM15 kot.
Lebih kurang la...


Ok, masuk je tempat ni, haiwan yang sambut tu, kura2 gergasi.. bapak besooo....
teruja ok.
Kura2 ni di lepaskan macam tu je... sibuk la kitorang nak amik gambar kan...
Ok.. sempat lagi snap2 lepas tengok kura2...   
Lepas tu, kitorang enter tempat ular pulak... My mom siap terjerit lagi. Sebab ular atas kepala je... Nasib ada kaca... fuuhhh... seram ok... bukan kecik.. Ni jenis telan orang ni.... Lin jalan laju2 je area ni.. tak sanggup tengok. Buaya pun ada juga kat dalam tempat ni... arrgghhh... terasa nyawa di hujung tanduk.
Lepas tu, masuk tempat burung..... Tempat ni best.. banyak sangat burung... Hafidh tak sabar2 nak bagi burung makan. Ada penjaga yang sediakan makanan burung untuk kita bagi burung makan... baru la funn..
time2 ni la burung merak melebarkan sayapnya... cantik...
Masuk area ni pula... ada kambing... Hafidh is penakut... ihhiih coppp! lin pun takut gak. Kang tetiba dia kejar pulak.. tp ok.. binatang semua bodoh2 je.. diam je.. bila kita suap sorang makan... selamat la.. dont worry.
Ni masa otw nak pergi tengok rabbit.. sempat lagi...kan. Hafidh tetiba mintak D dukong dia. Penat la tu berjalan. Errmmm anak2... Kalau ada buggy, korang bawak la ye.. senang. Hafidh memang tak pernah ada buggy pun. Dulu dia pun masuk dalam kantung kangroo lin. Sekarang da jadi tempat Harris.
Tempat rabbit tempat paling fuunnn... Hafidh sangat enjoy. Memula tu dia ingt cat. Sebab comel dan banyak bulu kan... sweet je..  Hafidh berani bagi rabbit makan. gosok2 rabbit. Lin je tkut kang rabbit tu gigit pula anak aku tu...
Kat tempat rabbit pun ada tikus wonder pet tu.. uhuhuh tengok je la aksi anak ku kejar binatang tu. Yang si iman pula tak habis2 nak kerjakan mahluk comel tu.. isshh ganas budak ni.
oiitt.. tempat ni pun lin takut. Ada pula dia letak cicak tokek tu gitu je.. eeeuuwww... i is geli! Laju2 lin jalan. Pastu nampak landak. Nasib ada pagar kaca.. takut gak dia shoot.
sempat gak la kami sefamilia bergambar... =)
Lepas tu g tempat ni. masa ni harris da start meragam.. aduh.. mesti dia panas.. lagi pun time dia tidur.. Biasanya dia ok je tidur kt dalam tu, tapi haritu dia mengamuk sakan plak. Tapi mmy dengan ddy dia maintance nak gak bergambar
ok.. comel dopp? cutekan.. lagi2 yang 2 ekor tu.. mmg tabiat dorang suka patungkan diri yek?? cute sangat. teruja lin. da macam tak pernah g zoo :P
Da abiss... bagi harris susu dulu. Tapi pastu still mengamuk. Keluarkan dari kangroo tu pun mengamuk gak.. arrgghhh.. aku stress... Cepat2pergi masuk keta... terus diam ko!! Rupanya nak aircond.. adududud.... anak ku.. manja nya kamoo...
 

Tapi.. yang tak bestnya tempat ni...

- berbau... tapi tak kronik la... tapi lin tak suka.. 
- Binatang macam tak berapa nak best... 
-Surrounding tak cantik. maknanya tempat binatang tu.. umah dorang tak cantik... 


Errmm.. tu je kot. Yang lain ok.. 

Yang bagusnya anak2 baya hafidh ngn iman boleh explore... 
Boleh sentuh.. main... bagi makan... 
Dorang enjoy. 
Malam pun tidur lena je. Sebab siang da kepenatan bermain. 

For me, lin suggestkan pergi la..  

ok itu ja.. tata~~ 

 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Mcm bes je!afif suka tgk binatang...xtau plk kt sri kembangan ada.tq for the info allene.. :)

    ReplyDelete
  2. Wauuuu leh masuk sentuh haiwan dlm zoo...besttt yer...nanti Umi Qi nak terjah soon...hehhe

    ReplyDelete
  3. uiks xtau pon ada kat seri kembangan...tp mana2 tempat yg ada byk binatang mcm zoo mmg busuk pon...hihi

    ReplyDelete
  4. macam menarik jer...dah dekat sangat kajang ngan seri kembangan tue

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo